banner249

Kanser riski artıyor

denizli devlet hastanesi bünyesinde hizmet veren denizli kanser erken teşhis ve eğitim merkezi'nin (ketem) sorumlu hekimi dr. tülay alan, türkiye'deki kanser tanı oranının 100 b

Kanser riski artıyor
banner240

Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Denizli Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi;nin (KETEM) Sorumlu Hekimi Dr. Tülay Alan, Türkiye;deki kanser tanı oranının 100 bin kişide 229 olduğunu, önlem alınmaması durumunda bunun 20 yıl sonra 100 binde 450;ye yükseleceğini söyledi.
Denizli Belediyesi ve Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ;;Kanser Haftası;; dolayısıyla düzenlenen eğitim ve bilgilendirme toplantısı, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu Salonu;nda gerçekleştirildi.
Denizli KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Tülay Alan, toplantıda yaptığı konuşmada kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu, 2008 yılı verilerine göre dünyada her yıl 12,5 milyon kanser vakasının tespit edildiğini vurgulayarak ;;Ülkemizde kanser tanısı oranı 100 bin kişide 229. Önlem alınmazsa, kesintisiz tarama programı uygulanmazsa 20 yıl sonra ülkemizdeki kanserli hasta sayısının 100 binde 450;ye yükseleceği öngörülüyor;; dedi.
Dr. Alan, erkeklerde en fazla akciğer kanseri görüldüğünü, bunu mide ve mesane kanserinin takip ettiğini, kadınlarda ise en çok meme ve kolon kanserine rastlandığını söyledi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Figen Türk ise sigaranın akciğer kanseri ile doğrudan ilişkisinin bulunduğunun kanıtlandığını ifade ederek, ;;Sigarada fare zehirindeki arsenik, tüpgazdaki butan, radyasyondaki radon, gaz odaları zehiri olan hidrojen siyanür, ayrıca 3 bin 885 toksit zehirli madde var;;diye konuştu.
 Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Ayşegül Kargı da, kadınlarda en çok meme kanseri görüldüğünü belirterek, ;;Her dokuz kadından biri yaşamında meme kanseriyle karşılaşıyor. 40 yaşın altında meme kanseri görülen bireyin yakın akrabalarına mutlaka tarama yapılmalı;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER