banner249

Uzmanlardan ailelere uyarı!

Uzmanlar son yıllarda apartman dairelerinde yada apartlarda türeyen özel ders ofislerinin ciddi sıkıntılar doğurduğuna dikkat çekerek tüm ailelere uyarıda bulundu.

Uzmanlardan ailelere uyarı!
banner240

Son yıllarda ortaya çıkan ve genellikle özel ders ofisi, ders çalışma bürosu gibi adlar altında apartman dairelerinde ve apartlarda faaliyet gösteren yerler sıkıntılara neden olmaya başladı. Uzmanlar Denizli’de sayısı yüzlerle ifade edilen bu yerlerle ilgili olarak aileleri ciddi şekilde uyarıyor.

Uzmanlardan yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor, “Öncelikle bu yerler kesinlikle yasal değildir. Çünkü MEB Temel Kurumu ve 45 nolu genelgeye göre MEB onayı olmadan hiçbir ad altında eğitim öğretim yapılamaz.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin yasal olmayan bu yerlerde zaman geçirmesi hem eğitim öğretim açısından hem de genel anlamda (güvenlik, fiziksel ve psikolojik gelişim, hukuki durum) uygun değildir. Ayrıca bu durum aileler açısından da birtakım istenmeyen sonuçlara ve hukuki sorunlara neden olabilir.

Bu yerlerde yapılan eğitim öğretim yasal olmadığı gibi nitelikli de değildir. Üstelikle bu yerlerden alınan hizmetin maliyeti de oldukça yüksektir. Çoğu zaman tek dersle (örneğin matematik) başlanan bu yerlerde zaman içerisinde öğrenci ve veliler maliyeti yükselmek için kasıtlı olarak başka dersleri almaya da yönlendirilmektedir.

Bu yerlerde eğitim öğretimi faaliyeti görüntüsü altında çocuklarımız ve gençlerimiz farklı amaçlarla yönlendirilebilir. Özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin bu yönlendirmelere açık olduğu ve ayrıca böyle yasal olmayan ortamlarda birtakım kötü alışkanlıkların da edinilebileceği unutulmamalıdır.

Öğrencisini bu tür yerlere gönderip mağduriyet yaşayan veliler ne yapacaklarını şaşırmış durumda olup bu kurumları nereye nasıl şikâyet edeceklerini araştırmaktadır. Bu yerlerde çoğu zaman öğrencilerin başlarında öğretmen olmadan gece geç saatlere kadar kaldıkları hatta bazı yerlerde anahtarların bile öğrencilere verildiği bu nedenle de öğrencilerin disiplinsiz bir şekilde istedikleri gibi girip çıktıkları tespit edilmiştir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER