banner249

Sağlık çalışanlarına 3 büyük müjde

Sağlık-Sen Denizli Şubesi Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, sendikalarının yoğun girişimleri sayesinde sağlık çalışanları açısından hayati önem taşıyan 3 konu hakkında çözüme ulaştıklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarına 3 büyük müjde
banner240

Sağlık-Sen’in sağlık çalışanları için verdiği mücadelede önemli sonuçlar alındı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yetkili sendika olma başarısını sürdüren Sağlık-Sen, yoğun girişimler sayesinde hem yıpranma hakkına ulaştı hem de 100 bin sağlık çalışanını yakından ilgilendiren lisans tamamlama yani mesleğinde kariyer yapma hedefi olan sağlık çalışanlarına bu hakkı tanıyor. 


Elde edilen kazanımlar hakkında konuşan Sağlık-Sen Denizli Şubesi Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, “Denizli Sağlık-Sen geçen yıl olduğu gibi bu yılda 15 mayıs yetki döneminde Denizli Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Biriliği Genel Sekreterliği, Pamukkale Üniversite Hastaneleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere Denizli genelinde tüm ilçelerinde sağlık ve sosyal hizmet alanında bir kez daha 3 bin 687 üye sayısıyla yetkiyi almış,istikrarlı ve onurlu yürüyüşünü devam ettirmiştir” dedi. 

Sağlık çalışanlarının mesleki yaşantılarında almış oldukları sorumluluğun çok büyük olduğuna dikkat çeken Koçoğlu, “Uzun zamandır dile getirdiğimiz sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, lisans tamamlama hakkı getirilmesi ve kurumlarda kreşlerin zorunlu tutulmasına yönelik talebimizin Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilmesi, sağlık çalışanlarını sevindirmiştir. Başbakan Erdoğan, söz konusu yıpranma payının 5 hizmet yılına karşılık 1 yıl olacağı müjdesini vermiştir. 


Bazılarının hayal bile edemeyeceği bu kazanımları elde etmemiz, sağlık çalışanları açısından son derece önemlidir. 12 yıldır ülkemizde önemli değişim ve dönüşüm süreçleri yaşıyoruz. Bu sürecin en önemlilerinden birisi, sağlıkta yaşanan dönüşüm süreci oldu. Bu süreçte bütün vatandaşlarımızın eşit şekilde sağlık hizmeti almalarının önü açıldı. Sağlık çalışanları bu hizmeti sunarken yıpranıyor, ancak yıpranma payı alamıyor. Bunu bir örnekle tanımlayacak olursak, bir kaza yerine sağlık çalışanı, jandarma, polis, itfaiye ve gazeteciler geliyor. Sağlık çalışanları dışında, bu saydığım bütün meslek gruplarının yıpranma payı var” şeklinde konuştu. 

Koçoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik bir diğer müjdeyi şöyle açıkladı, “Lisans tamamlama konusunda müjde bekleyen 100 binden fazla sağlık çalışanının talebine Başbakan olumlu cevap vermiş, söz konusu çalışmanın bir an önce yapılıp, tamamlanması yönünde talimat vermiştir. Çalışırken kariyer yapmak isteyen veya mesleğinde akademik çalışma yapmak isteyen sağlık çalışanlarının önünü açacak bu düzenlemenin, çalışma hayatına olumlu katkılar yapacağına olan inancımız tam olup, Sağlık Bakanlığı Başbakanımızın talimatı sonrası bu konuda çalışmalarına hız vermiştir” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER