banner249

‘RENT A CAR ‘ DA YENİ DÖNEM

Kiralık araçlarla işlenen suçların önüne geçilebilmesi amacıyla Vali Şükrü Kocatepe imzasıyla genelge yayınlandı.

‘RENT A CAR ‘ DA YENİ DÖNEM
banner240
Genelgeye göre, Rent A Car işletmecileri, aracı kiralayanı artık Emniyet Müdürlüğü’ne bildirmek zorunda. 

Kiralık araçlarla işlenen suçların önüne geçilmesi amacıyla Denizli Valiliği tarafından çıkarılan genelge ile araç kiralayan ve "Rent A Car" olarak tabir edilen şirketler denetim altına alınıyor. 

Denizli Valiliği'nin almış olduğu emniyet tedbirleri kapsamında, il sınırları içerisinde ‘Rent A Car’ olarak tabir edilen motorlu araç kiralama işiyle ilgili çalışan işyerlerinden kiralanan araçların suçlarda kullanıldığı tespit edildiği için kiralık araçların yasadışı amaçla kullanılmasını önlemek amacı ile yapılmıştır. 

Araç kiralayan müşterilerle ilgili bilgilere hızlı bir şekilde ulaşılması, yasadışı eylemlerin engellenmesi amacıyla il sınırları içerisinde motorlu taşıt kiralayan şirketlerin Emniyet Müdürlüğü'ne bildirimde bulunulması zorunluluğu getirildi. Valiliğin yayınladığı genelgeye göre Rent A Car’lara getirilen yaptırımlar şöyle:

 -Araç kiralama işi ilgili mevzuata göre yapılacak. - Kimlik Bildirme Kanunu gereği. İşten çıkan ya da işe giren personelin kimliği bildirilecek. 

- Firmalar kiraya verdikleri, sözleşme oluşturdukları araçların listesini bağlı oldukları kolluk merkezine bildirecekler. 

-Halen faaliyet gösteren iş yerleri mevcut araçların listesini bildirdikten sonra araç değiştirmesi veya yeni araç edinmeleri halinde, aracın faaliyete geçtiği gün itibriyle bağlı oldukları kolluk merkezine gerekli bildirimde bulunacaktır. 

- Kiralanan tüm araçlarda küresel konumlandırma sistemi (GPS) zorunlu olacak. Firmanın yeni aldığı araçta GPS yoksa kiralanamayacak. 

-Yeni açılan iş yerleri araç listesini emniyete bildirecek 

-İş yerleri, araçlarla ilgili müşterilerin kayıtlarını resmi belgelerle ( Nüfus Cüzdanı ve Ehliyet) yapacak. -İş yerleri, müşterilerin sürücü belgesini görmeden araç akidi (sözleşme) yapmayacak. 

-Sahte belge ibraz ederek araç kiralamak isteyenlerin görüntülerinin tespiti amacıyla işyerlerinin içerisinde müşterilerle meşgul olunan bölümlere de güvenlik kamerası taktırılacak. 

-Sözleşme imzalandıktan hemen sonra firma sahibi, internetten rentacar.denizli.pol.tr adresine girecek ve kendisine verilen şifre ile formu dolduracak. İnterneti yoksa belgeyi elden götürecek. 
Araç kiralandıktan ya da geri alındıktan 1 saat içinde bu işlem yapılmış olacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER