banner249

Piyango biletlerinizi bayiden alındı!

İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, milli piyango biletlerinin alışveriş merkezleri ve hiper marketlerden alınmaması önerisinde bulunarak, “Hipermarket yabancı sermayedir. Ama milli piyango bayilerinden alınan bilet çıkmasa bile topluma bir katkıdır. Hele böyle bir zamanda savunma sanayisi için önemlidir. Savunma sanayine en büyük katkıyı Milli Piyango Genel Müdürlüğü yapıyor” dedi.

Piyango biletlerinizi bayiden alındı!
banner240
Birçok kişi hayallerini süsleyen büyük ikramiyeye kavuşmak için aldığı Milli Piyango biletlerinin sosyal sorumlulukla alınması gerektiğine dikkat çeken İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, vatandaşları Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak hareket etme bilinci göstermesi konusunda uyardı.

“SAVUNMA SANAYİSİ İÇİN BAYİLERDEN ALIN”
Alışveriş merkezleri ve hiper marketlerin bilet satmalarından dolayı muzdarip olduklarını dile getiren Çakmak, “Hiper market yabancı sermayedir. Parasını burada mı bırakıyor? Hayır, çekip götürüyor. Ama vatandaşların milli piyangodan aldığı biletler savunma sanayisine, çocuk esirgeme kurumuna, yurtlara geri dönüyor. Onun için piyango biletlerini bayilerinden alsın. Çünkü aldıkları bilet çıkmasa bile topluma bir katkıdır. Hele şu zamanda savunma sanayisi için önemlidir. Düşünebiliyor musunuz savunma sanayisine en büyük katkıyı Milli Piyango Genel Müdürlüğü yapıyor. Onun için piyango bayilerinden alsınlar. Sahip çıksınlar” diye konuştu.

"KÂR ORANLARI YÜKSEK, KATKILARI ÇOK YOK"
Süper marketlerin devlete katkılarının çok cüzi olduğunu savunan Çakmak, şunları söyledi: “Onların kâr oranları yüksek, devlete o kadar katkıları da yok. Ama seyyar bayiden aldığınız her bilet topluma katkı ve bir işsizi iş sahibi yapmak demektir. Ayrıca vatandaş marketlerden aldığı için amorti biletlerini ödemede bayiler sıkıntı yaşıyor. Çünkü bayi kazanmadığı, satmadığı biletin bedelini ödemek zorunda kalıyor. Bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşlarımıza milli piyango seyyar bayilerinden bilet almalarını tavsiye ediyoruz. Bu aynı zamanda toplumsal bir sorumluluktur."

“PTT ASIL İŞİNİ YAPMALI”
Öte yandan PTT’nin bilet satmasına tepki gösteren Çakmak, “PTT’nin asıl işlerini yapmasını istiyoruz. Onların gerçek işi piyango bileti satmak değildir. Onların işi yüz bilet için 3 memur görevlendirerek ilçe ilçe köy köy gezerek tezgah açıp satmak değildir. Onlar da gerçek işlerine dönsün. Çünkü vatandaş orada sıra bekliyor. Onun için biz vatandaşlarımızı uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

DEVLET YAPTIRDIĞI 36 OKULA ÖLEN ÖĞRETMENLERİN ADINI VERDİ
Milli piyango bayilerinden alınan biletlerin geliriyle devletin birçok okul yaptırdığına dikkat çeken Çakmak, Van depreminden sonra Maliye ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen ortak çalışma ile 36 okul yaptırıldığını ve depremde ölen öğretmenlerin adının verildiğini söyledi.

MİLLİ PİYANGONUN TÜM GELİRİ DEVLETE
Milli Piyango Genel Müdürlüğü kârının hepsini devlete aktardığını belirten Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülke menfaatinin bizden geçtiğine inanıyoruz. Çünkü bizim kurumumuz bütün gelirini devlete hibe eden bir kurum. Ama diğerleri öyle değil. Bir ticarethane kazandığı zaman yeni bir iş yeri daha açıyor veya yurt dışına götürüyor. Ama bizde olduğu gibi devlete geri dönüyor.”

50 TL’YE BİR ÇEYREK BİLET
Piyango bileti satan seyyar bayilerden Aziz Kılıç da vatandaşlara çağrıda bulunarak, “İnsanlar AVM’lerden alışveriş yapıyor. AVM’ler de 50 TL’ye bir çeyrek veriyor. Vatandaşlarımıza alışveriş merkezinden bilet almamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER