banner249

DTO’ya Isparta’dan ziyaret

Isparta Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’i makamında ziyaret etti.

DTO’ya Isparta’dan ziyaret
banner240

Isparta heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Denizli Ticaret Odası Başkanı Özer “Denizli bugün 3 milyar dolar ihracatla 174 ülkeye ihracat yaparak Türkiye ihracatında ilk 7’de yer almaktadır. Sanayimiz oldukça gelişmiştir. Bu sebeple Dünya çapında yaşanan herhangi bir kriz bizleri etkileyebilmektedir. Dolayısıyla yeni pazarlar yeni sektör arayışları içerisine girilebiliyoruz. Sanayimize baktığımızda İstanbul Sanayi Odamızın açıkladığı ilk 500’te 12 firmamız ikinci 500’te ise 11 firmamız yer almaktadır. Bu 23 firma arasında tekstil, bakır-kablo, beton sanayi,  gıda, demir çelik, inşaat gibi sektörlerimizin girmesi ilimizin sektörlerinin gün geçtikçe giderek fazlalaştığını göstermektedir. Ama bizlerde istiyoruz ki iç piyasada da markalaşma yolunda da bir takım atılımlar yapalım. Bu çalışmalara da başladık. Bu sebeple bizler Odalar arası bu tür ziyaretleri oldukça önemsiyoruz ve sonuçlarında çok güzel ortaklıklar doğabiliyor”

Denizli’nin yatırımlarını ve çalışmalarını yakından takip etme amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Isparta Ticaret Odası Başkanı Başdeğirmen bu tür ziyaretleri sıklıkla gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Denizli ilinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Başdeğirmen “Denizli’ye her geldiğimizde daha farklı yatırımını ve gelişimini öğreniyoruz. Edindiğimiz bilgilerden sonra ise ikili ticari işbirlikleri yapmaya çalışıyoruz. Isparta olarak özellikle elmada çok iyi ve farklı bir üretim içerisindeyiz. Elma üretiminde Türkiye’de birinci sıradayız. Dünya’da Türkiye olarak üçüncü sıradayız. 450 bin ton soğuk hava depomuz var. Asıl markamız ise Gül’dür” diye konuştu.

Ziyaret sonrasında Odalar arası illeri temsilen çeşitli hediyeler sunuldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER