banner249

Öğrenciler kan şekeri ölçümü yaptılar

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Öğrencileri Birliği ve Tıp Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği diyabet ölçüm çalışması bir alışveriş merkezinde yapıldı.

Öğrenciler kan şekeri ölçümü yaptılar
banner240
AKÜ'de öğrenim gören tıp fakültesi öğrencileri sosyal sorumluluk bilincinin arttırılması amacıyla bir alışveriş merkezinde stant açarak, kan şekerini ölçtürmek isteyen vatandaşların değerlerini ölçtüler. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Tıp Öğrencileri Birliği Başkan yardımcısı Egemen Uslu, diyabet hastalarını bilinçlendirmek ve tıp öğrencilerinin halkla iç içe olmalarını sağlamak için böyle bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 

Uslu, “Ülkemizde diyabet hastalarının yarısı kendilerinin diyabet hastası olduğunu bilmiyorlar. Bunun bilinçlendirilmesi ve insanların erken teşhis konulup hayat standartlarının yükseltilmesi amaçlı burada böyle bir işlem yapıyoruz. Bu işlemi Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesiyle beraber yürütüyoruz. Park Afyon Alışveriş Merkezinde gelen kişilerin kayıtlarını alıyoruz. Kayıtların alınıp tüm bilgiler toplandıktan sonra arkadaşlarımız kan şekerlerini ölçüyor. 

Kan Şekeri ölçümü Hacet Tepe Üniversitesi onaylı ölçüm cihazları kullanıyoruz. Bu cihazlar 5 saniye sonra hastanın kan şekerini söylüyor. Değerlendirme ekibimiz var bu ekip eğer yüksek veya risk grubunda gördüysek hastayı en yakın zamanda tam teşekküllü bir sağlık kuruluşuna veya üniversitemiz hastanesine yönlendiriyoruz. Burada amacımız hem insanlara yardımcı olmak hem de tıp öğrencilerinin halkla iç içe olup nasıl bir doktor olunacağını öğrenmeleri” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER