banner249

“Kurbanlığı önce hipnoz edin sonra kesin”

Türkiye’de her yıl kurban bayramında yüzlerce kişi kurban keserken kendini de kesiyor. Hastanelerin acil servisleri acemi kasap vakalarıyla doluyor. Yüzlerce belki binlerce hayvan da işkence edilerek, acı çektirilerek kurban ediliyor.

“Kurbanlığı önce hipnoz edin sonra kesin”
banner240

Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak’ın bu manzarayı değiştirecek bir önerisi var. Aynı zamanda hipnoz uzmanı olan Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, kurbanlıkların önce hipnoz edilip sonra kesilmesini öneriyor.


 KASAPLARA 1 GÜNDE HİPNOZ EĞİTİMİ

Binlerce hayvan kesen kasaplara hipnoz eğitimi almalarını tavsiye eden Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, saniyeler için de hipnoz edilen hayvanın kolayca kurban edilebileceğini söylüyor. Başkak, yaptığı açıklamada, hipnoz ve kurban kesimi hakkında şu bilgileri verdi:


“Hayvan hipnozu diye tabir edilen durumu oluşturmak suretiyle hayvanlarda bir sakinlik ve hareketsizlik hali oluşturmak ve böylece hayvanların sakin bir teslimiyetle ve acı çekmeden kurban edilmesini sağlamak mümkün. Asgari bir günlük eğitimlerle kasaplara bunu öğretebiliriz. 


Hayvanlarda "hipnoz" halini oluştururken besmele çekmek ve tekbir getirmek de elbette ki işlemin bir parçası haline dönüştürülebilir. Esasen herhangi bir şekilde ve sadece dokunarak hayvanlar hipnotik “donakalma” durumuna sokulabilir. 


 BÜYÜKBAŞ HAYVANLARDA HİPNOZ DAHA ZOR

Büyükbaş hayvanlarda bu "hipnotik donakalma" fenomenini oluşturmak çok daha zordur ve oldukça deneyimli kasapların mesleki birikimlerini "hayvan hipnozu" teknikleriyle birleştirmesi başarıyı yükseltecektir. Koyun, keçi gibi küçük baş hayvanlarda, hayvanın transa alınması, hareketsiz hale getirilmesi çok daha kolay biçimde  sağlanabilir. Hipnozun küçükbaş hayvanlarda uygulanması bile kurban bayramında yaşanan üzücü manzaraların çoğunun ortadan kalkmasını sağlayacaktır.”


 KURBANIN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE KÖSTEKLİ SAAT Mİ SALLAYACAĞIZ?

Peki nasıl yapılır? Hayvanları gözlerinin önünde köstekli saat sallayarak mı transa geçireceğiz?Başkak, adım adım yapılması gerekenleri şöyle anlatıyor: 


İşte Hipnozla küçükbaş hayvan kesimi videosu


“Kurban kesecek kasabın, zihnini sakinleştirmeyi öğrenmesi gerekmektedir. Zihnini sakinleştiren herkes sinirli bir hayvanın dahi yatışmasını sağlayabilir. Çünkü hayvanlar öfkenin de korkunun da kokusunu hisseder ve buna göre tepki verir. 


Hayvan, bedensel özelliklerine uygun biçimde bir süre hareketsiz kalmasını sağlayacak bir duruşa getirilmeli ve öylece (en az 8-10 saniye) sabit kalması sağlanmalı. Bunu başarılı bir şekilde sakin bir zihinle ve sakin hareketlerle yapan bir kasap bir süre sonra hayvanın transa geçtiğini, felç olmuş gibi kalakaldığını gözlemleyebilir. Bu esnada hayvan, etrafa karşı duyarsızlaşarak donakalma durumuna geçecektir.Bu felç durumu oluşan hayvanlar bir süre kendiliğinden öylece kalakalır ve öylece kendi haline bırakılırsa ani hareketle kendiliğinden ayağa kalkabilir.


Transa geçerek donakalan hayvanın sakin hareketlerle gözleri kapatılır. Bu esnada besmele çekilebilir ve tekbirler getirilebilir. Bunlar donakalma durumunu bozmayacaktır, aslolan hareketsiz duruşa uyumlu bir tutuştur. İşte bu esnada kurbanı kesim işlemi başlatılabilir.


Hayvan hipnozunda ani hareketler hayvanın hareketsizliğini birden bire bozmasına yol açabilir. Bu sebeple ani hareketler, ani ses yükseltmeler, bağırma, koşuşturma hayvanın birden zıplayıp ayağa kalkmasına tepki vermesine sebep olabileceğinden, bu duruma karşı ortam koşullarının da normal olmasına özen gösterilmelidir.


Kasaplarımızın öncelikle küçük baş hayvanlarda deneyimlerini çoğaltmalarını ve ardından büyükbaş hayvanlara yönelik çalışma yapmaları oldukça önemlidir.” 


HİPNOZLU KURBAN CAİZ Mİ? 

Hayvanların sadece sakinleştirildiğini belirten Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, hipnozla kesimin dinen de bir sakıncası olamayacağını savunuyor.  Başkak, bu konuda Diyanet’in fetva hattına başvurularak kolayca bilgi sahibi olunabileceğini sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER