banner249

İş Kazalarına karşı önlem

İş Kazalarına karşı önlem
banner240

 MUSKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde ve bölge illerde yaşanan iş kazalarını örnek göstererek yaklaşık bin personele İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, kurumda çalışan tüm büro ve saha personellerine yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) temel eğitimlerine devam ediyor. 


İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından verilen eğitimlerde, İSG Temel Eğitimi, Elektrik İşleri İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ve ayrıca kapalı alanlarda tehlikeli gazlar, Solunum Maskeleri, Seyyar Havalandırmalar ile sabit ve seyyar gaz ölçüm cihazlarıyla ilgili yaklaşık bin personele uygulamalı eğitimler verildi. 

İşin yapılması esnasında meydana gelebilecek iş kazalarına karşı çalışanlarının daha bilinçli olmaları için İSG eğitimlerinin sürdürdüklerini belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, personellerinin daha sağlıklı ve güvenilir ortamda çalışmaları için ellerinden gelen tüm imkanlarını sağladıklarını vurguladı.

 PERSONELE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ VURGULANDI 
Çok tehlikeli çalışan sınıflarında bulunan kurumlarda sık rastlanan iş kazalarının hidrojen sülfür ve metan gazı zehirlenmelerinin olduğunu belirten Ülgen, bölgede yaşanan iş kazalarını görmezden gelmenin mümkün olmayacağını söyledi. 

Çok tehlikeli çalışan sınıflarında en çok rastlanan iş kazalarını örnek göstererek personellerin daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Ülgen, “Tüm atıksu terfi merkezlerimize ve çamur susuzlaştırma ünitelerimize sabit gaz dedektörleri yerleştirdik. Ayrıca seyyar gaz ölçüm cihazları ile de atıksu arıtma tesisleri, atıksu terfi merkezleri ve kanalizasyon muayene bacalarında çalışma başlamadan önce tehlikeli gazların ölçümleri yapılıp gerekli güvenlik tedbirleri alınmaktadır.

 Olası acil durumlar için de bu bölgede çalışan tüm personele, solunum maskeleri eğitimi ve acil durum eğitimleri verilerek personellerimizi bilinçlendirdik. Özellikle personelimize daha önce yaşanan iş kazalarını örnek göstererek, önce iş güvenliğinin önemini vurguladık” dedi. 

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR DAĞITILDI 
Sahada çalışan personellere yönelik kişisel koruyucu donanımların temin edilip, dağıtımının sağlandığını belirten Ülgen, “İş ayakkabısı, iş çizmesi, boy çizmesi, reflektörlü yelek, yağmurluk, toz maskeleri, tam yüz solunum maskeleri ve filtreleri, hava tüplü solunum maskeleri ve paraşüt tipi emniyet kemerlerini personellerimize dağıttık. Ayrıca elektrik personellerimiz için yüksek gerilim ve alçak gerilim eldivenleri, elektrikçi ayakkabısı, elektrikçi bareti ve yüksek gerilim çizmeleri temin edilip dağıtılmıştır” dedi. 

İSG TEDBİRLERİ İLE İLGİLİ KURUM İÇ YÖNERGESİ HAZIRLANDI 
İSG eğitimlerinin her sene yenilerek devam edeceğini söyleyen Ülgen, bu eğitimlerin daha çok kişiye ve işe özel olarak devam edeceğini vurguladı. Kurumlarında İSG tedbirleri ile ilgili kurum iç yönergesinin hazırlandığını belirten Ülgen, 

“ İSG kurum iç yönergesini kitapçık haline getirerek tüm personelimize dağıtacağız. Her ay sonunda İSG tedbirleri ile ilgili İSG kurul toplantısı yapılarak, bütün çalışan temsilcilerinin de katıldığı, İSG ile ilgili alınması gereken tedbirler hakkında karar alınmakta ve uygulamaya geçirilmektedir. 

Tüm çalışanlarımız hastanelerde sağlık taramalarından geçirilmektedir. Ayrıca tüm birimlerin acil durum planları, sabotaj planları ve sivil savunma planları hazırlanmaktadır. Buna ilişkin olarak da acil durumlar ile ilgili tatbikatlar düzenlenecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER