banner249

Hayat Memura güzel

Kurban Bayramı tatili beklentilere paralel olarak 9 güne çıkarıldı. Peki Özel Sektör çalışanları tatil günlerinde çalışacak mı? Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 21 Eylül'den itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı.

Hayat Memura güzel
banner240

Buna göre kamu kurumlarında çalışanlar bayram tatiline bu hafta sonunda başlayıp 28 Eylül Pazartesi iş başı yapacak. 


BAŞBAKANLIK AÇIKLAMASI 
Yazının ilgili kurumlara gönderildiği belirtilen duyuruda, "Kurum yöneticilerince, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılacaklardır" ifadelerine yer verildi.

 9 GÜNLÜK TATİL 
Kurban Bayramı tatili 24 Eylül'den başlayarak, 27 Eylül günü sona erecekti. Başbakanlık'tan yapılan açıklama sonrası kamuda Kurban Bayramı tatilinin 21 Eylül'den başlayarak 9 güne uzaması kesinleşti. 

BAYRAM TARİHİ 
Arefe günü: 23 Eylül Çarşamba 
Kurban Bayramı 1. gün: 24 Eylül Perşembe 
Kurban Bayramı 2. gün: 25 Eylül Cuma 
Kurban Bayramı 3. gün: 26 Eylül Cumartesi 
Kurban Bayramı 4. gün: 27 Eylül Pazar 

PEKİ YA ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI 
Bankalar ise 21-22 Eylül tarihlerinde tam gün, 23 Eylül'deki arife günü ise yarım gün açık olacak. Ayrıca Özel sektör çalışanlarına işverenler 21-2 Eylül günlerinde tam gün 23 Eylül’de de yarım gün mesai yapacaklar

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER