banner249

Engellilerden muhteşem gösteri

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte sahne alan engelli dernek ve eğitim kurumları performansları ile izleyenleri büyüledi.

Engellilerden muhteşem gösteri
banner240

Denizli'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamaları Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Törene, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve davetliler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından etkinlikler Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen program ile devam etti.

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin düzenlediği programa, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'nin eşi Sultan Kocatepe, Denizli Vali Yardımcısı Cengiz Ata, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Buradaki program ise öğrencilerin işaret diliyle okuduğu İstiklal Marşı ile başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, etkinliğin açılış konuşmasında, herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, "Denizli'de hiç bir engelli vatandaşımızın derdini ötelemedik. Sorunlarını birlikte çözmek için mücadele ettik. Denizli Büyükşehir Belediyemiz, Kent Konseyi Engelli Meclisimiz, resmi kurumlarımız ve STK'larımız ile beraber engelli vatandaşlarımızın yanında olduk. Onların sıkıntılarına göz kapatmadık" dedi.

Engellilerin ihtiyaçlarına göre düzenlemeler yapıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak gerek ulaşım araçları, gerekse kaldırım düzenleme çalışmalarının engellilerin ihtiyaçlarına göre yapıldığına dikkati çeken Gökoğlan, şöyle konuştu: "Biz engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı engelleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Hedefimiz sağlıklı bir vatandaşımız ile engelli vatandaşımızın yaşam şartları arasındaki farkı ortadan kaldırmak. Hükümetimizin son 10 yılda vermiş olduğu hizmetler kapsamında bakım hizmetleri ve eğitim hizmetlerinde büyük ilerleme kaydedilmiş, istihdam alanında ise engelli vatandaşlarımızın iş bulmaları hızlandırılmıştır. Engelli vatandaşlarımız için birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

"Çocuklarımız Down Kafe ile yeteneklerini keşfetti"

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin engelli vatandaşlara her alanda destek olmaya devam ettiğini ifade eden Gökoğlan, "Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde açılan ve down sendromlu gençlerimizin istihdam edildiği Down Kafe büyük ilgi gördü. Engelli gençlerimiz burada çalışarak hem istihdam ediliyor hem de kendilerini yetiştirmiş oluyor. Engellilerimiz düzenlemiş olduğumuz ücretsiz etkinlikler ile de yeteneklerini keşfetme imkanı buluyor" diyerek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı. Konuşmaların ardından engelli dernek ve eğitim kurumlarının düzenlediği gösteriler sunuldu. Semazen, mehteran, halk oyunları, sessiz müzik ve skeç gibi çeşitli gösteriler izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Engelliler sahnede gösterdikleri performans ile izleyicilerden tam not alırken, muhteşem gösterileri ile büyük alkış topladı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER