banner249

BÜYÜKŞEHİR’İN BÜTÇESİ 1.9 MİLYAR LİRA

Büyükşehir Belediyesi’nin 110 milyon lira borçlanmayı öngören 680 milyon liralık bütçesi, mecliste oy birliği ile kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR’İN BÜTÇESİ 1.9 MİLYAR LİRA
banner240
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın, “Yatırım Bütçesi’ olarak adlandırdığı 2016 yılı bütçesine “Yetmez ama evet” diyerek evet oyu veren MHP ve CHP’li üyeler, bütçeyi eleştirdi. 

Bütçeden personel giderleri için yüzde 5,36’lık bölümün ayrıldığını ve bunun yeterli olmadığını ileri süren CHP’li Meclis üyesi Mustafa Çallıca, “Bizim üniversite mezunu alanında uzman teknik personel ile çalışmamız gerekir. Bütçeden ayrılan ödeneği baktığımızda, personel istihdamında yetersiz kaldığımız görülüyor. 

Ayrıca, 2016 yılı bütçesinden Basın yayın ve reklam giderleri için 7 milyon lira ayrılmış. Büyükşehir Belediyesi’nin televizyonlarda yeterince reklam yaptığını görüyoruz. Daha fazla tanıtıma ihtiyaç olmadığı ve bu nedenle bu ödeneğin fazla olduğu görüşündeyiz” dedi. 

Daire başkanlıklarının 2016 yılı ödeneklerinin ayrı ayrı okunarak oylandığı Büyükşehir’in bütçesi 1.9 milyar lira olarak oy birliği ile kabul edildi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER