banner249

Bu da teknolojiye yenik düştü

Bir zamanların en çok aranan ve olmazsa olmazların arasında ilk sırada gelen “takvim” teknolojinin gelişmesi ile unutulan materyaller arasında yerini aldı. Afyonkarahisar’da uzun yıllardır dijital ve matbaa baskı alanında hizmet veren Birlik Basım-Yayın Merkezi Müdürü Günay Doğar, yeni yıla sayılı günler kala takvim baskısının neredeyse yok denilecek düzeyde olduğunu ifade etti.

Bu da teknolojiye yenik düştü
banner240
Bunda teknolojinin gelişmesine bağlı olarak cep telefonu ve tablet gibi ürünlerin çoğalmasının büyük etkisinin olduğunu aktaran Doğar, eskiden büyük oranda reklam niteliği taşıyan takvimlerin yavaş yavaş piyasadan silinerek teknolojiye yenik düştüğünü söyledi. Yeni yıla yaklaşık bir hafta gibi kısa bir süre kalmasına rağmen bu yıl takvim bastıranların sayısının oldukça azaldığını aktaran Doğar, “Eskiden neredeyse her evde ve iş yerinde bir takvim olurdu. 

Çünkü takvim gündelik hayatın vazgeçilmezlerinden birisiydi. İnsanlar tarihleri ve günleri takvim aracılığı ile takip edip, hayatlarını planlayabiliyorlardı. Ancak gelin görün ki yıllar ilerleyip, teknolojik ürünler arttıkça takvim gibi materyallere de artık insanlar ihtiyaç duymamaya başladı. Takvim aynı zamanda sadece gün ve tarihlerin takip edilmesi için kullanılacağı gibi aynı zamanda da iş yerleri ve firmaların reklam yüzleriydi. Ancak bu da ne yazık ki reklam argümanlarının çoğalması ile ortadan kalktı. 

Baskı sektörünün en önemli gelir kaynakları arasında yer alan takvim ne yazık ki son yıllarda unutulmaya yüz tutan ürünler arasında yerini aldı. Bu yıl bastığımız takvim sayısı 3-4 firmayı geçmez. Artık bu üründen bizlerin fazla bir beklentisi kalmadı. Tek beklentimiz bir zamanlar hayatımızda önemli bir yere sahip olan takvimin gelecek nesiller tarafından da bilinmesi” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER