banner249

Kaya Devler liginde

Milli sporcumuz Kaya, karatenin devler ligi olarak kabul edilen karate 1 premier ligi’nin istanbul etabına çağrılarak türkiye’yi ligde temsil edecek sporcular arasında yer alacak

Kaya Devler liginde
banner240
Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Karate 1 Premier Ligi, 47 ülkeden 471 sporcunun katılımıyla 5-6 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. 

Türkiye Karate Federasyonu’nun bu yıl 5. kez ev sahipliği yapacağı söz konusu lig, Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Lig maçlarında başarı kaydedenler ile geçmişte büyük başarılara imza atan sporcular, 26-27 Eylül’de Almanya’nın Hanau şehrinde düzenlenecek Karate 1 Premier Ligi 6. Etabında mücadele edecek. 

Karate 1 Premier Ligi’nin İstanbul’daki 5. Etabında ise erkeklerde 5, kadınlarda ise 5 ayrı sıklette maçlar yer alıyor. Türkiye Karate Federasyonu, Denizli Karate İhtisas Spor Kulübü’nde yer alan Milli sporcumuz 

Muhammet Kaya’yı söz konusu Premier Lige çağırdı. Böylece Kaya, Denizli’den tek, Ege Bölgesi’nden ise lige çağrılan 2 sporcudan biri oldu. Milli sporcumuz Kaya, 84 kiloda ülkemizi temsil edecek. İlk defa turnuvada yer alacak 18 yaşındaki Kaya, Karate 1 Premier Ligi’nin en genç sporcusu olma özelliğini de taşıyor. 

Kaya, 2014’de Samsun’da düzenlenen Gençler Türkiye Şampiyonası’nda +76 kiloda Türkiye 3.lüğü, 2015’de Denizli’de düzenlenen 21. Uluslararası Karate Turnuvası’nda 84. Kiloda ise Turnuva 1.si olmuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER