banner249

Kahramanlarımızı şükranla anıyoruz

Vatanı ve istiklali için canını feda etmekten çekinmeyen Türk Milleti, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, canı pahasına verdiği mücadelesiyle başka milletlere de emsal olmuş, şehitlerimizin ve gazilerimizin destan yaratan kahramanlıkları ile milletimizin bu güzel topraklarda hür ve bağımsız yaşaması mümkün olmuştur.

Kahramanlarımızı şükranla anıyoruz
banner240

Muharebelerdeki kuvvet dengesi ve imkanları kıyaslandığında, adeta mucize bir başarı olan Çanakkale Deniz Zaferi de aziz milletimizin, iman gücüyle, inanç ve azimle yazdığı bir destandır. 


Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Milletimizin imkansızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki üstün vatan sevgisi, “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Çanakkale Savaşlarında verilen olağanüstü mücadele, büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirinde ifadesini bulan tarihe sığmayacak kadar büyük bir destandır.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” sözüyle Çanakkale’deki askerimizin manevi gücünü, ölümden korkmayan azim ve inancını, Türk Milletinin vatan uğruna canını feda etmekten asla kaçınmayacağını ve bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir.

Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp sahasında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülkeleri insani değerlerde, Türk’ ün merhamet duygularının ve örnek davranışlarının birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde müstesna bir yere sahiptir.

Bizler de, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe güçlendirerek taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyoruz ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.

Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER