banner249

"Ey Kılıçdaroğlu, İnönü tek adamdı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde bir konuşma yapan “Ey Kılıçdaroğlu, senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı. Çünkü onlar başkasına hayat hakkı tanımıyordu.” dedi.

"Ey Kılıçdaroğlu, İnönü tek adamdı"
banner240

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan Federasyonu üyelerini kabul etti. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen kabulde Kılıçdaroğlu’nun tek adamlık söylemini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Bu 18 maddenin neyine neden karşısın. Bunu söylemiyor. Ana muhalefetin başındaki zatın bu konuda söylediklerini 20-25 maddelik bir liste halinde önüme koyup bakıyorum ve sonra derin bir şüpheye düşüyorum. Acaba biz mi başka bir ülkede yaşıyoruz, yoksa bu zat mı başka bir dünyada yaşıyor. Söylediği hususların anayasa değişikliği ile uzaktan yakından ilgisi yok.

Bir tek adamdır gidiyor. Sözünü ettiği tek adam nerede ben de bilmiyorum. Anayasa değişikliğinde söz konusu olan seçim ile iş başına gelen, görev süresi belli olan bir cumhurbaşkanıdır. Seçimin ve sürenin olduğu bir yerde böyle bir tehlike söz konusu olamaz. Ey Kılıçdaroğlu, senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı. Çünkü onlar başkasına hayat hakkı tanımıyordu. O dönemde CHP’nin il başkanları aynı zamanda valiydi. Kılıçdaroğlu şimdi böyle bir şey yapsak nasıl olur? Demokrasilerde böyle bir şey olamaz. Bu devrildiği için onlar çılgına döndü. Çünkü biliyorlar ki artık biz tek başımıza gelip, tek adam olup artık CHP’nin il başkanlarını vali yapamayacağız.

Bu ülkede artık o dönemler kapandı. Siz bu ülkede milletin oyuyla iktidar olmuş Menderes idam edildiği zaman onun karşısına dikilmediniz, tam aksine o idamı destekleyen zihniyetin ta kendisi oldunuz. Sayın başbakan ile birlikte iki arkadaşı idam edildi. Bu ülke bunu da gördü” açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER