banner249

16 Nisan’dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirler

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “16 Nisan’dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, Avrupa da karşılaşabilir. Türkiye yapılanları kabullenecek bir ülke değil.” dedi.

16 Nisan’dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirler
banner240

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında AB ile ilişkilere dair önemli açıklamalarda bulundu. 16 Nisan’dan sonra büyük sürprizlerin olabileceğini kaydeden Erdoğan, “Şu anda Almanya ziyareti gündemde yok. 16 Nisan’dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, Avrupa da karşılaşabilir. Ben 15 ülkeyi dolaştım. Tüm gayretimi koydum ortaya, onlardan aynı samimiyeti görmedik. O atağımızdan sonra ‘Bu bir sessiz devrimdir’ dediler. Liderler zirvesinden kenara attılar. Biz uzaktan seyretmeye başladık. Türkiye bunları kabullenecek bir ülke değil. Olursa olur olmazsa olmaz. Sorun bizden değil, Avrupa Birliği ülkelerinin bir kısmından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu. 

Anayasa değişikliğine ilişkin yapılan eleştirilere cevap veren Erdoğan, muhalefet tarafından eleştirilen konulara açıklık getirdi. 18 maddenin neyi içerdiğine bakılması gerektiğini, 18 maddenin dışına çıkılarak yapılan konuşmaların aldatmaca olduğunu kaydederek, ciddi bir adım atıldığının altını çizen Erdoğan, “Bu 339 oy ile referandum parlamentodan geçti. AK Parti ve MHP 339 oy ile halkoylaması yolunu açtı. Bundan sonraki süreç halkımızda. Milletimiz nihai kararı verecektir” diye konuştu.

VATANI BÖLMEK İSTEYENLER ‘HAYIR’ DEDİĞİNE GÖRE BİZ ‘HAYIR’ DİYEMEYİZ
Anketlerle ilgili sorulan bir soruya cevap veren Erdoğan, “Buralarda rakamları vermek doğru olmaz ancak yoğun bir kampanya sürecinin içindeyiz. Kalan 24 günü en ideal şekli ile değerlendireceğiz. Gördüğümüz durum, tespit, ‘evet’ oylarının önde ve her geçen gün yükselerek devam ettiğidir. 

Yükselen ‘evet’ oylarının çok daha yükselmesi, faraza yüzde 52 ile benim milletim cumhurbaşkanı seçti, diyoruz ki şimdi milletim MHP’nin yaklaşımı, AK Parti’nin yaklaşımı ortada, BBP’nin yaklaşımı, Saadet Partisinin yaklaşımı her ne kadar yönetici kadro hayır diyorsa da tabanında ‘evet’ oylarının olduğuna inanıyorum. Oralarda değerler noktasında beraber olduğumuz çok kardeşlerimiz var. CHP’ye gönül vermiş olan vatandaşlarımda Kandil’dekilerle beraber olmayacaktır. Kandil ‘hayır’ diyor. CHP’ye gönül vermiş olan vatandaşlarımın da ‘bu ülkenin bayrağına saygı duymayan, vatanı bölmek isteyenler ‘hayır’ dediğine göre biz ‘hayır’ diyemeyiz’ diye bir yaklaşım olacağına inanıyorum. Yüzde 52’nin çok çok üstünde bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu’dan gelen kamuoyu araştırmalarının çok iyi durumda olduğunu belirten Erdoğan, Başbakan Yıldırım ile birlikte mitingleri olacağını kaydetti. Erdoğan “Biz ‘evet’i yüzde 60’ların üzerinde taçlandıralım. Bunu bu şekilde taçlandırdığımız zaman parlamentodaki gücü yeni yönetim sisteminde yakalamak suretiyle Türk tipi başkanlık sistemini dünyaya örnek olarak sunma fırsatını yakalarız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER