banner249

Efsane başkandan Büyükşehir’e yolculuk!

Denizli’de geçmiş dönemde Ak Parti’nin Kadın Kolları başkanlığını yürüten deneyimli siyasetçi ve yerel yönetici Demet Özkan Değirmenci, Büyükşehir için gerçekçi birçok projeyle yola çıktığını kaydetti. 

Efsane başkandan Büyükşehir’e yolculuk!
banner240

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunan deneyimli siyasetçi Demet Özkan Değirmenci, Şiir Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Değirmenci, aday gösterilmesi halinde hayata geçireceği projeler hakkında bilgi verdi. Denizli’de şehrin ihtiyaçlarını bir süredir sokak sokak gezerek ve insanları dinleyerek takip ettiğini, ifade eden Değirmenci, saha çalışmalarının çıktısı olarak hazırladıkları projelerin bazılarını kamuoyuna açıklamak üzere basın toplantısı düzenlediğini söyledi.

efsane-baskandan-yolculuk

Denizli’nin kültürü, sanayisi, tarımı ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir olduğunu hatırlatan Değirmenci, 2004’te Nihat Zeybekçi‘nin Denizli Belediye Başkanı seçilmesi ile kentin Ak Parti belediyeciliği ile tanıştığını söyledi. Vizyoner bir başkanın şehre dokunuşunu, nasıl farklar yarattığını o dönemde herkesin şahit olduğunu belirten Değirmenci, “Denizli’nin çevresi hızla değişti. Sanayiden turizme uzanan geniş bir yelpazede Denizli tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşadı. Sayın Osman Zolan da hizmet bayrağını taşımayı sürdürdü” dedi.

efsane-baskandan-yolculuk

Denizli’nin daha da gelişmesi ve güçlenmesi için yeni vizyonlar ve projeler geliştirmesi gerektiğinin altını çizen Değirmenci, “Merkezi hükümet ile uyumlu bir şekilde hayata geçireceğimiz projelerle Denizli altın çağına kavuşacağını ümit ediyorum. Denizli’ye hak ettiği hizmetleri sunma noktasında en büyük cesareti ve desteği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘dan aldım” dedi.

efsane-baskandan-yolculuk

İşin mutfağından geldiğini Denizli’yi daha yaşanabilir daha güvenli ve daha sürdürülebilir bir kent haline getirmek için Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu belirten Değirmenci, projelerini şöyle açıkladı, “Sağlıklı ve başarılı bir kentsel dönüşüm, Denizli’nin en önde gelen ihtiyaçlarından birisidir.
 

Hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm alanlarına oluşturacağız. Kent hayatına turizme ve kadınlarımızın istihdamına yönelik Gurme Denizli projesini hayata geçireceğiz. Denizli mutfağını tüm dünyada tanınır hale getirmeyi planlıyoruz. Denizli’yi Ege Bölgesi’nin cazibe merkezi haline getireceğiz. Artık Denizlililer hafta sonu planlarını başka bir şehre gitmek üzere yapmayacak. Ege’nin en güzel kayak merkezine inşa edeceğimiz butik otelimizin projesi de hazır. Çalışan anneler ve ev hanımları için semt kreşleri yaptıracağız. Ekolojik örnek köy ev planımız var. Bu alanlar sayesinde bütün ilçelerimizi daha yaşanabilir hale getireceğiz. En başta da söylediğim gibi bizim bu şehre dair büyük hayallerimiz var. Burada aktardığımız projeler günün ihtiyaçlarına göre yenilenebilir ve güncellenebilir” dedi.

Ak Parti’nin çeşitli kademelerinde görev alan belediye meclis üyeliği yapan eşi Haluk Değirmenci’in bu konudaki vasiyetini de açıklayan Değirmenci, “Vefatından 20 gün önceydi konuştuk. Yerel seçimlerde görev almamı vasiyet etti. Ben gidiyorum seni yukarıdan izleyeceğim dedi” ifadelerine yer verdi.
 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER