İRADENİ KİMSEYE VERME

Ak Parti’de yerel seçim süreci, aday adaylarının başvurusu sonrasında ikinci aşamaya geçildi. Delegeler sandık başına giderek muhtemel adayı seçmek için oyunu kullanacak…

Ak Parti’yi yakından takip eden biri olarak yıllardır Denizli’de temayüllerde delegelerin iradelerine nasıl ipotek konulduğunu gayet iyi biliyorum. Temayülden bir gün önce ilçelere ve delegelere gönderilen isimlerin yazıldığı listeler, yeri geldi aşikar oldu. O yüzden bu temayüllerin sıradan bir prosedürden öteye gitmediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz.

Burada seçmenin iradesini ipotek altına koymak bir kenara dursun, ona ‘Sen bu işlerden anlamazsın, biz ne dersek onu yazacaksın’ gibi demokratik seçme hakkını da elinden alıyor bu siyasi ağır toplar.

Bu da yetmiyor, sandıklar kapalı kutu olarak Ankara Genel Merkeze götürülüp orada açılıyor. Doğrusu bunu da anlamış değilim. Genel Merkez teşkilatlara mı güvenmiyor, yoksa teşkilat delegelere mi güvenmiyor ya da kimse kimseye mi güvenmiyor anlamak mümkün değil. Delegelerin oyunu ipotek altına alıp temayülleri doğrudan bir şekilde etkilemenin demokrasiye olan bağlılıkla örtüştüğünü söyleyemem.

O yüzden delegelerin hür iradesini etkilemek amacıyla sadece birkaç gün kala ilçe ziyaretleri gerçekleştirip bir şeyleri Denizli’de kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmeye çalışmak ne derece ahlakidir.

Delegeleri yakasını bırakın.

Onlara salak muamelesi yapmaktan vazgeçin.

Hepsi de emin olun sizler kadar birçok şeyi analiz edebilecek pratiğe sahipler.

Sevgili Delege arkadaşlar,

Neticesi önceden belli olan temayül için bir kere daha düşün. Sana ve düşüncelerine saygısı olmayanlar için yapman gereken şeyi yapmaktan kaçınma.

Saygılarımla…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.