banner249

Depreme dirençli Denizli’yi konuştular!

Prof.Dr. Naci görür, geçtiğimiz günlerde, “Denizli deprem tehdidi altındaki 24 ilimizden biri” açıklaması ile gündeme gelmişti. Dün, Denizli Sanayi Odası’nın davetlisi olarak kente geldi. Vereceği konferanstan önce ise CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Eski Denizli Belediye Başkanı Ali Marım ile buluştu.

Depreme dirençli Denizli’yi konuştular!
banner240

Projelerinde deprem önlemlerine öncelik veren Bülent Nuri Çavuşoğlu, buluşmada Görür’ün önerilerini can kulağıyla dinledi. “Şehirde rant hastalığı başlamış, belirtileri gözüküyor. O yüksek binaların sayısı artarsa günün birinde yine çok büyük acılar çekeriz.” diyen Naci Görür, “bu şehir düzeltilebilir. Yüksek katlara imar ve iskanı kesmek lazım, isteyenlerin de karşısında durmak lazım.” sözleriyle önerilerde bulundu.

Çavuşoğlu ise, depreme yönelik projelerinde bilimin ışığında, bilim insanlarıyla yürüyeceğini söyledi. Profesör Naci Görür, Denizli halkının deprem bilincine sahip olması için eğitilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çavuşoğlu da deprem simülasyon tırlarıyla, deprem parklarıyla, okullarda tatbikatlar, evlerde deprem planlaması yaparak bu bilinçlenmenin sağlanacağını ifade etti.

Görür, deprem olmadan önce yapılacakları sıraladı.

“1- Halkı eğiteceksiniz,

2- Deprem gelmeden önce altyapıyı yapacaksınız

3- Yapı stoğunu güçlendireceksiniz

4- Çevre ve ekosisteme zarar verecek işlerden kaçınacaksınız” diyen Görür, deprem olduğunda ortaya çıkacak asbest tehlikesine de dikkat çekti. “Deprem olunca tonlarca molozu alıp derelere döküyorlar. Depremde 10 bin kişi ölüyorsa 150 bin kişi 10 senede ölecek farkında değiliz, deprem gelmeden önce molozu nasıl bertaraf edeceğinizin planını yapmalısınız” dedi.

Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun ekibi bu uyarıları, önerileri dikkatle not aldı.

Buluşma, Naci Görür’ün “Belediye Başkanlığına geldiğiniz zaman bunları gerçekleştirirseniz bu kenti depreme hazırlarsınız” sözleriyle sona erdi.

Çavuşoğlu ve Görür bu sohbetin ardından Sanayi Odası’nın düzenlediği konferansa geçti.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER