banner249

Daha çok iş ve sosyal güvence

Denizli Milletvekili A.Adayı Kazım Arslan ilçelerde yapmış olduğu çalışmalar çerçevesinde karşılaştığı sorunların başında işsizlik ve sosyal güvence eksikliği olduğunu ifade ederek CHP iktidarında daha çok iş, daha çok sosyal güvence, daha adil paylaşım sağlayacaklarını söyledi.

Daha çok iş ve sosyal güvence
banner240

Yaşama hakkının ayrılmaz parçası olan çalışma hakkının adil ve elverişli koşullarda insanca yaşama olanağı sağlayacak bir ücret karşılığında çalışanların ücretleri hak ettiği noktaya gelecektir. Asgari ücretle çalışan onuruna yaraşır bir yaşam sürebilmesi için asgari ücret arttırılacak, ilk aşamada asgari ücret 1.500TL ye çıkartılacaktır. Çalışma hayatına ilişkin düzenlemeleri Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (İLO) emek ve emek haklarını koruyan sözleşmelerine ve Avrupa Birliği (AB) müktesebatına uyumlu olacak şekilde evrensel konular çerçevesinde yapacağız. Dul ve yetimlerin güvencesi olan asgari aylık uygulamasını tekrar yürürlüğe koyacağız. 


Herkes İçin Sendikal Haklar

Hak ve çıkarlarını sendikalar aracılığı için savunmak isteyen her yurttaşımızın temel hakkını karşılayacak ve güvence altına alacak yasal düzenlemeler yapacağız. Sendikalıları, başta siyasi otorite olmak üzere, her türlü gücün karışmasına karşı koruyacağız. Sendikalı işçi, kamu görevlisi, işyeri sendika temsilcisi ve sendika yöneticilerinin çalışma hakkı ve çalışma koşullarını mutlaka güvence altına alacağız.

CHP iktidarın kamuda taşeronlaşmaya ve güvencesiz çalışmaya son verilecek, herkes iş güvencesine kavuşacaktır. Başta sağlık hizmetleri olmak üzere, yerel yönetimlerde, kitlelerde, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron işçiliğe son verilecektir. Taşeron işçileri İLO normlarına göre kadrolu olarak çalıştıracağız. Kamudaki öğretmen açığını kapatmak için atama bekleyen öğretmenlerin atamalarını bir an önce gerçekleştireceğiz, tüm sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçireceğiz. Kayıt dışı istihdam sorununu, kayıt dışılığı özendiren aşırı yükleri azaltarak, kayıt işine girmeyi teşvik ederek ve denetime ağırlık vererek çözeceğiz. Eşit değerde işe eşit temel ücret uygulamasına geçilecektir. Kamu .çalışanları arasındaki ücret adaletsizlikleri giderilecektir.

Kadınlarımız Güçlenecek

Kadına yönelik şiddeti önlemek, şiddete uğrayanları korumak ve tekrar şiddete uğramayacakları bir yaşam kurmalarını sağlamak amacıyla yerel ve ulusal bütçelerden yeterli kaynak ayıracağız. Sosyal kurumlarımızı ve devlet kurumlarını bu doğrultuda yapılandıracağız, ücretsiz danışmanlık, psikolojik destek ve yasal yardım veren danışma merkezleri oluşturacağız. Kadınları kocasının, babasının, konusunun komşusunun değil sosyal devlet güvencesi şemsiyesinin altına alacağız. Eğitimde kız çocukları ve kadınlara tam destek vereceğiz. Kadınlara yönelik mesleki eğitim önceliğimiz olacak, her semtte Halk Eğitim Merkezi ya da Çok Amaçlı Toplum Merkezi kurarak kadınların becerilerini arttıracak, iş bulma olanaklarını geliştireceğiz. Böylece kadınların ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlayacağız.

"CHP iktidarında işçilerin, çalışanların ve kadınların yüzü gülecek."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER