banner249

Semt Hastanesi Protokolü imzalandı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın "222 Dev Proje" arasında söz verdiği Semt Hastanesi Projesi'nin protokolü imzalandı.

Semt Hastanesi Protokolü imzalandı
banner240

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk ile protokol imzalayan Başkan Zolan, dev sağlık yatırımının gecikmesini istemediklerini vurgulayarak, "Denizlimize güzel bir eser kazandırmış olacağız" dedi. 


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın "222 Dev Proje" arasında söz verdiği, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe, Sümer, Sevindik, Deliktaş, Fatih, Kayıhan, Akhan ve Pınarkent gibi bölgelere hitap etmesi planlanan Semt Hastanesi Projesi için ilk imzalar atıldı. Zaman kaybetmeden başlaması planlanan proje için Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ve Pamukkale Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak, Başkan Zolan ve Başkan Gürlesin'e Semt Hastanesi protokolü imza yetkisi kararı almıştı. 

İşlemlerin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde bir araya gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, Denizli'nin sağlıkta dev yatırımlarından birisi olacak Semt Hastanesi Projesi'nin protokolünü imzaladı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Dokuzkavaklar Mahallesi'nde tahsis ettiği yaklaşık 3 bin metrekarelik alana yapılacak hastane, bölge halkının yürüme mesafesinde yararlanacağı bir sağlık tesisi olacak. Başkan Zolan: "Yatırımın gecikmesini istemiyoruz" Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan imza töreninde yaptığı konuşmada, Denizli'nin ihtiyacı olan Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka, Cumhuriyet, Fatih, Anafartalar, Deliktaş, Sümer, Sevindik,Akhan, Pınarkent gibi bölgelere hitap edecek sağlık kuruluşunun protokolünü imzaladıklarını söyledi. Yatırımın gecikmesini istemediklerini vurgulayan Başkan Zolan, "Denizlimize güzel bir eser kazandırmış olacağız" dedi. 

Projeye büyük katkı sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'e teşekkür eden Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu işin önünü açma noktasında, her türlü fedakarlığı yapma konusunda gayret göstereceğiz. İnşallah hayırlı olur oradaki insanlarımızın ihtiyacı giderilmiş olur. 

Yaşlımız, hastamız kısa mesafede tedavisini alabilme sağlığına kavuşabilme imkanına sahip olur." Başkan Zolan, "Ben emek veren Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve tüm vekillerimiz ile katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız belasız kurdeleyi kesmek nasip olur" dedi. 

Başkan Gürlesin: "Devlet Hastanesi'nin yoğunluğu azalacak" Başkan Gürlesin ise, Denizli halkı için bir şifa kaynağına hep beraber vesile olmalarını diledi. Başkan Gürlesin, "Yapılacak sağlık tesisi hem Pamukkale İlçesi'ne hem de bu bölgeye yakın olan Merkezefendi İlçesi'nin diğer mahallelerine de hizmet verecek bir hastane olacak. 

Ben bunun sonucunda Devlet Hastanesi'nin ciddi manada yükünün alınacağını düşünüyorum. Çok doğru bir karar olduğunu ve bunun yansıması olarak trafiğin bile rahatlayacağını düşünüyorum. O bölgedeki insanlarımızın yürüme mesafesinde bir hastanesi olması, hizmetin ayağa getirilmesi anlamında ciddi bir katkı olacağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun. İmzalar nasıl güleryüzle atılıyorsa, inşallah kurdelenin kesiminin de hepimize en kısa sürede nasip olmasını diliyorum" dedi. 

Genel Sekreter Öztürk: "Büyük bir eser" Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Öztürk de, böyle güzel bir alanda çok ihtiyaç olan arsayı tahsis eden Başkan Zolan'a teşekkür ederek, "Yine Pamukkale Belediye Başkanımız orada ihtiyacımızı karşılayacak binanın yapımını üstleniyor. İnşallah biz de bu binayı işleterek Denizli halkına iyi bir hizmet vereceğimiz, çok iyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Yapılacak sağlık tesisinin Denizli Devlet Hastanesi'nin yoğunluğunu da azaltacağını ifade eden Öztürk, "Çok güzel bir eser bırakmış olacağız diye düşünüyorum. Hayırlı olsun inşallah" dedi. Konuşmanın ardından protokol Başkan Zolan, Başkan Gürlesin ve Öztürk tarafından imzalandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER