banner249

Başbakan Uşaklılarla buluştu  

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandum programı kapsamında, Uşak'ta bir miting yaptı. Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek; "Bozuk plak gibi her gün 'hayır hayır' diyeceğine, 'evet' de ve milletin desteğini alıp iktidar ol" dedi.

Başbakan Uşaklılarla buluştu  
banner240

Başbakan Binali Yıldırım'ı, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda binlerce Uşaklı karşılarken, Başbakana Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomiden sorumlu Şaban Dişli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Başkanı Servet Kuş ve teşkilat karşıladı.

Uşak halkının 16 Nisan'da 'evet' oyu vereceğini belirten Başbakan Yıldırım, "Milletimiz için demokrasi için önemli bir halkoylaması var. 16 Nisan'da önemli bir oylama var. Uşak'ın 16 Nisan'a hazır olduğunu görüyorum. Türkiye gelecek hedeflerine, 2023 hedeflerine, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine bu anayasa ile gidip değiştireceğim diyeceksiniz. Uşak işi bitirmiş ve size yakışanı yapıyorsunuz. Şu anda Cumhurbaşkanımız, Allah'a şükür işbaşında ve memleket için gece gündüz demeden gayret ediyor. Başbakan kardeşiniz gene canla başla çalışıyor. Bakanlarımız, meclisimiz çalışıyor ve hep gayret ediyoruz.

Amacımız memleketin daha ileriye gitmesi ve milletimizin dertlerine derman olmak ve sorunlarını çözmek. Şu anda bir sorun mu var, sorun yok deniliyor. Tamam şu anda sorun yok ama bu böyle olacak diye bir garanti yok. Niye? Bakın 7 Haziran'da seçim oldu ve hiçbir parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu alamadı. Ama HDP diye bir parti çıktı ve bizim arkamızda kandil var sizi bir kaşık suda boğarız dedi. Türkiye'ye meydan okudu. Öyle bir değişiklik getirelim ki tek başına bir hükümet çıksın. İşi şansa bırakmayalım. Bugün AK Parti ve yarın başka birisi olsun. Tek başına güçlü iktidar olunsun. Bu bölgede güçlü olunmazsa işimiz zor ve biz bunun mecburiyetindeyiz. Onun için bu değişikliği getirdik" dedi.

"BOZUK PLAK GİBİ HER GÜN 'HAYIR HAYIR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Yıldırım, “Hayır hayır diye bozuk plak gibi diyeceğine, sen de evet de ve milletin gözüne gir iktidar ol. Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemiyle ekonomi şaha kalkacak. Çok daha büyüyeceğiz. AK Parti döneminde bir Türkiye’yi 3 Türkiye yaptık. Şaka değil. 2001 krizini gençlerimiz belki hatırlayamaz. Yazar kasa, Anayasa kitapçığı, batan bankalar, Türkiye’nin yerle bir olduğu ve IMF’nin kasamıza el koyduğu o günleri hatırlayın. İşte Türkiye bugünleri bir daha yaşamasın diye, diyoruz. Erdoğan için değil, her doğan için buna ihtiyacımız var. Terörle mücadele daha da gelişecek ve artacak. Kaçacak delik arıyorlar.

Dün Siirt’te ve Hakkâri’deydim. Tıpkı Uşak gibi ay yıldızlı bayraklar dalgalanıyor. Daha önce burada insanlar bayraklarını çıkaramıyorlardı. Vatandaş sindirilmişti. Şimdi vatandaş ve devlet bir olmuş, teröristler de kaçacak delik arıyorlar. Nereye giderse gitsinler, peşlerindeyiz ve enselerindeyiz. Bak ne diyor, 16 Nisan’da tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak için kararımız evet. Uşak’a yakışan da budur. Türkiye dış politikasında daha güçlü olacak. Yatırımlar daha hızlanacak, yeni iş ve aş imkanları ortaya çıkacak. Uşak büyük ve güçlü Türkiye’ye hazır mı? Türkiye’nin önünü açacak sisteme hazır mısınız” diye konuştu.

GÜÇLÜ ANAYASA BİZİ GÜÇLÜ KILACAK
Başbakan Binali Yıkdırım’ı Uşak’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan "Bu birlikteliğimiz ve evet kararlarımız tüm Avrupa’yı titretmektedir. Avrupa korkmaktadır, ancak korkunun ecele faydası yoktur. 16 Nisan güçlü ve büyük Türkiye’nin doğduğu gün olacaktır. Vereceğimiz evet kararı ile ülkemizin önü açılacak. Büyük ve güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz İnşallah. 16 Nisan tüm mazlumların, gariplerin ve yetimlerin beklediği gündür. Güçlü Türkiye’nin ortaya çıkacağı gündür. Uşak olarak 16 Nisan’a hazırız ve en yüksek oyla Evet mührünü sandıklardan çıkartacağız. Yeni anayasamız bizleri daha güçlü kılacak. Daha müreffeh bir ülke haline geleceğiz. Dimdik ayakta tüm Dünya’ya örnek ülke ve medeniyet haline geleceğiz. 16 Nisan kavgayı, kaosu ve kargaşayı sonlandıracak” açıklamalarına yer verdi.

Uşak’a hizmet için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Cahan, “Göreve geldiğimizden bu güne yapılamaz denilenleri yaptık, aşılamaz denilen engelleri aştık ve hayal edilenleri gerçekleştirdik. Yaklaşık 10 yıllık serüveni olan kentsel dönüşümde mutlu sona ulaştık. Şehrin gerdanlığı olan Dokuzsele Deresi Islah Projesini inşa ettik. 6 ay gibi kısa sürede iki tane köprülü kavşağımızı şehrimize kazandırdık. Marka kent Uşak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 13:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER