banner249

Gizem’i 32 yerinden bıçaklayarak öldüren şahıs hakim karşısında

Muğla’da eski karısı Gizem Olgun’u 32 yerinden bıçaklayarak öldüren şahsın yargılanmasına başlandı. “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürme" suçlarından yargılanan şahıs, duruşmada susma hakkını kullandı.

banner240

Bodrum ilçesinde Yalıkavak Mahallesi’nde bir mobilya mağazasında çalışan 1 çocuk annesi Gizem Olgun, Mart ayında eski eşi Mert Toprak tarafından 32 bıçak darbesiyle öldürülmüştü.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, eşini öldüren zanlı Mert Toprak, avukatı Behice Tuğba Yılmazer, Olgun’un babası Cenap Olgun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vekili Avukat Burak Murat Bayoğlu ile Muğla Barosunu temsilen Avukat Evrim İnan, Avukat Pembe Saçar ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri katıldı. Toprak susma hakkını kullanırken sanık avukatı Behice Tuğba Yılmazer, müvekkilinin iddianame örneği gönderilmiş olduğunu söyleyerek dosyadaki evrakları inceleme fırsatı bulamadıklarını ifade etti. Yılmazer, sanığın susma hakkını kullanacağını da dosyanın tamamını gördükten sonra Toprak’ın savunmasını yapacağını sözlerine ekledi. Avukat hakimden ek sürede talep etti.

Whatsapp yazıları ortaya çıktı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vekili Avukat Burak Murat Bayoğlu, davaya katılmak istediklerini ve şikayetçi olacaklarını söyleyerek, “Suçun canavarca hisle ve tasarlayarak gerçekleştirildiğinin sabittir. Whatsapp kayıtlarında ’ben acı çektim, siz de çekeceksiniz’ şeklinde sanığın mesajlarına rastlanmıştır. Olayın bir anlık kızgınlıkla değil, tasarlayarak ve sonucunda canavarca hisle gerçekleştiğini söz konusu dosyalar bir bütün halinde göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Muğla Barosu Başkanlığı Vekili Avukat Evrim İnan ise, davaya müdahil olmak istediklerini belirterek “Gizem’e yönelik canavarca hisle gerçekleştirilen bu eyleme baro olarak sessiz kalmamız düşünülemez” şeklinde konuştu.

Tanık, Hakan Bilir olay anından orada olduğunu belirterek, “Ben yan taraftaki benzin istasyonunun müdürüyüm ve eski askerim. Olay olduğu sırada beni çağırdılar. Gittiğimde yerde Gizem’in boynuna bıçak saplandığını gördüm. Dur yapma denim. Belimdeki silahı çıkarıp üzerine doğrulttum. Tedbir amaçlı bulundurduğumuz plastik kelepçe ile ellerini kelepçeleyip polisi bekledik. Daha sonra polis ekipleri adamı gözaltına aldı” ifadelerini kullandı.

Tanıkların dinlenmesinin adından 5 dakika duruşmaya ara verildi.   Aranın ardından Mahkemenin 7 Eylül’e ertelendi.

Kızımın hayalleri vardı

Mahkeme sonrasından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gizem Olgun’un babası Cenap Olgun, “En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bundan önce birkaç kez kızımı öldürmeye kalkmış bu şahıs. Fakat bu durumu hep saklamış kızım bizden. Ben bu şahsın düğünün yaptım, evini yaptım, elektrik, su ödetmedim. Bütün masraflarını biz yapardık ama bu adam yediği kaba pisledi. Kızım en son bir araba alacaktı. Fotoğraflarını çekip bana gönderdi. Çok hayalleri vardı. Torunumu yanıma aldım. Ben kendi üstüme yaptım. Onu da kızımız görüyoruz. Bebekliğinden beri ben bakıyordum bundan sonra daha iyi bakacağım” dedi.

Duruşmanın ardından Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri adliye bahçesinde basın açıklaması yaptı. Dernek sözcüsü Figan Erozan davanın takipçisi olduklarını. Olayın hunharca işlenmiş bir cinayet olduğunu ve şahsın en ağır şeklide cezalandırılmasını istediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER