banner249

EGE'DE SEL FELAKETİ!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 gündür devam eden sağanak yağış nedeniyle dere yatakları taştı. Pek çok ev ve işyerini su bastığı görülürken, pek çok sokak hayvanı da sel nedeniyle hayatını kaybetti.

EGE'DE SEL FELAKETİ!
banner240

Sel nedeniyle kapanan Bodrum Turgutreis karayolu trafiğe yeniden açıldı. Peksimet Mahallesi Kadıkalesi mevkiinde su tahliye çalışmaları devam ediyor.


Ortakent Mahallesi’nde selde minibüste mahsur kalan bir grup öğrencinin imdadına bölgede incelemeler bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve beraberindekiler yetişti. Minibüsten Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da bulunduğu kamyonete alınan öğrenciler, evlerine götürüldü.


Bodrum - Turgutreis karayolunda tıkanan menfez yolun kapanmasına neden olmuştu. Menfez önünden ve dere yatağından çıkan araç lastikleri, dikkat çekti. Araç lastiklerinin menfezlerin tıkanmasında büyük etkisi olduğu ifade edildi.


Bodrum Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, zabıta ekipleri sahada çalışmalarını sürdürüyor. Belediyeniz Cenaze İşleri Birimi çalışanları da yürütülen temizlik çalışmalara destek veriyor.


Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yardımcıları Tayfun Yılmaz, Hüseyin Tutkun ve Turgay Kaya’nın da aralarında bulunduğu heyetle selden zarar gören İslamhaneleri bölgesinde incelemelerde bulundu, mağdur vatandaşlarla bir araya geldi. Aras, su baskınlarından dolayı eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşların tüm zararlarının karşılanacağını dile getirdi.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, basın mensuplarına yaptığı açıklamada hasar tespit çalışmalarına başladıklarını ifade ederek şöyle dedi:
“Burada muhtarımla şimdi tespit yapıyoruz. Yaklaşık 15 tane evin zemin katlarına su girdiğini gördük. Eşyaları tahrip olmuş, vatandaşlarımız zor durumda. Onların hepsine yardımcı olacağız. Sayın kaymakamımızla görüştük hem AFAD tarafından hem belediye tarafından zararlar kesinlikle tazmin edilecektir. Bu konuda vatandaşlarımızın şüphesi olmasın. Bizim, amacımız bundan sonra su ve sel baskınlarına kesinlikle uğramaması. Kanalizasyon çalışmaları bittikten sonra burada yağmur suyu tahliye faaliyetleri, yol düzenleme işlemleri yapılacak. Bu 3 günlük ve yarın sabah da devam edecek.”
Çok şiddetli bir yağış olduğunu ifade eden Aras, “Bizim de tahmin etmediğimiz bölgelerde sel ve su baskınları oldu. Bir daha su baskınların yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın şikayetlerine tamamen katılıyoruz, vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinlerken bizde çok büyük üzüntü içerisindeyiz. Bize üzülmek değil bu işi çözmek görev verilmiş. Onun için buradayız. Bu gecede tüm ekipler birlikte görev başındayız. Selden zarar görmüş evlerin temizlik işlerine ekiplerimiz yardımcı olacak. Ben tekrar tüm vatandaşlarımızdan bu duruma geldiğimiz için özür diliyorum.” dedi.
Dere yataklarının çöplük gibi kullanıldığına dikkati çeken Aras, “Dere yatağından lastik, mobilyalar ve çöpler çıkıyor. Bu şu an da gördüğümüz tablolara yol açıyor. Dere yataklarını temiz tutmamız lazım ki su normal akışında gidebilsin.” diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARI SELDE CAN VERDİ

Bodrum’da önceki gece başlayan ve öğlene kadar devam eden dolu, sağanak yağmur bugünde devam edince onlarca ev sular altında kaldı. Evleri sular altında kalan vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Bazı vatandaşlar ise evlerini temizlemeye çalıştı. İslamhaneleri mahallesinde derelerin taşmasıyla birlikte birçok evi ve işyerini su bastı. Evlerinin yaklaşık 1 metre su basan vatandaşlar balkon duvarlarını yıkarak suları tahliye etti. Şiddetli yağmur nedeniyle bazı yolların asfaltları ve kaldırım taşları yerinden söküldü. Bodrum - Turgutreis yolu trafiğe kapatıldı.
Hamile kadının korkudan sancısı tuttu.


İslamhaneleri Mahallesinde tepelerden gelen yağmur onlarca evi su altında bıraktı. Bir hamile kadın evinin su basması nedeniyle sancısı tutarak hastaneye kaldırıldı. Yeni doğan bir bebek ise hastaneden çıkar çıkmaz çamur dolu evine götüren annesi zor anlar yaşadı. Bir sokak kedisi ise sel sularına kapılarak telef oldu. Yalıkavak, Peksimet, Kadıkalesi, İslamhaneleri, Yaka Mahallesi sel sularına teslim oldu.


İtfaiye ekipleri, temizlik işleri ekipleri, jandarma, polis ekipleri ve Bodrum Belediyesinin tüm ekipleri sel sularında kalanlara yardım etmek için seferber oldu. vatandaşlar yaşattıkları anları göz yaşları içerisinde anlatarak bir anda olduğunu tüm evleri su bastığını anlattı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
8844
8844 - 2 yıl Önce

2134

SIRADAKİ HABER