banner249

Stokçu çakallara kötü haber!

Türkiye'de dövizde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle pek çok ürünün fiyatı artıyor. Bu durumu fırsat bilen bazı araba bayileri ile toptan ve perakende ürün satan tüccarlar stok yapmaya başlamıştı. Bu konuda önemli bir adım atılarak 'Stokçuluk Yasası' TBMM'den geçti.

Stokçu çakallara kötü haber!
banner240

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar fiyatların yükselmesine neden oldu. Fiyatların daha da yükseleceği öngörüsüyle pek çok otomobil bayii ile toptan ve perakende ürün satışı yapan tüccarlar stokçuluk yapmaya başlamıştı.

Temel gıda ürünlerinden otomobile kadar birçok sektörde açgözlü işletmeciler mal stoklayınca piyasada bazı ürünler bulunamaz oldu.

STOKÇULUKLA MÜCADELE YASASI ÇIKTI

Hükümet bu konuda önemli bir adım atarak geçtiğimiz hafta çalışmalarına başladığı 'Stokçuluk Yasası'nı TBMM'ye sundu ve yasa, hem komisyondan hem de Genel Kurul'dan geçerek yasalaştı. Yasa bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un "ceza hükümleri" başlıklı maddesinde de değişiklik yapıldı.

ÜST SINIR 2 MİLYON LİRA OLDU

Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara uygulanan idari para cezasının alt ve üst sınırı yeniden belirlendi.

Caydırıcılığın artırılması amacıyla 50 bin lira olan alt sınır 100 bin liraya, 500 bin lira olan üst sınır ise 2 milyon liraya çıkarıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2022, 10:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER