banner249

Kireçlenmeye yeni çözüm!

Denizli’de sağlık sektöründe hizmet veren Özel Efort Tıp Merkezi’nin Mesul Müdürü Dr. Mehmet Yıldırım, kök hücre uygulamasının eklem kıkırdağının onarılması ve yenilenmesini sağladığını, ayrıca kireçlenmeyi önleyip tedavi ettiğini söyledi.

Kireçlenmeye yeni çözüm!
banner240

Özel Efort Tıp Merkezi Mesul Müdürü Dr. Mehmet Yıldırım, nöroloji uzmanı Dr. İlay Toktaş, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Hüseyin Akça ile birlikte Deni Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek, kök hücre uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde kök hücre kullanıldığına işaret eden Dr. Yıldırım, bu alanlardan birisinin ortopedi olduğunu, kök hücre uygulamasını da kaynamamış kırıklara, eklem kireçlenmelerine, kıkırdak, tendon, kas, sinir, menüsküs ve bağ yaralanmalarında yaptıklarını ifade etti.

Kök hücre ile PRP uygulamasının aynı olmadığını kaydeden Dr. Yıldırım, “Adından da anlaşılacağı üzere gerçek bir kök hücre tedavisi olup, üst düzey ve yeni jene uygulamadır. Kök hücre bir ilaç uygulaması değildir. Hastanın kendi hücrelerinden elde edilerek uygulanır. Tek doz uygulaması genellikle yeterli olmaktadır” diye konuştu.

Kök hücrenin yağ dokusu ve kemik iliğinden elde edildiğini belirten Dr. Mehmet Yıldırım, “Kıkırdak aşınmasında, kıkırdağın kendisini yenilemesi zordur. Yenilem kireçlenmeye yol açar ve kıkırdaktaki hasar büyür. Bunun tedavisinde kök hücre uygulaması başarılı sonuç vermektedir. Kök hücre uygulaması bir ilaç değildir, bu yan etkisi yoktur” diye konuştu. Dr. Yıldırım, kök hücre uygulamasının giderlerinin SGK tarafından karşılanmadığını, bir uygulamanın bedelinin 3 bin ile 3.500 lira arasında değiştiğini ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER