banner249

ATA’ya büyük saygısızlık!

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ terör örgütü ile ilişkisi tespit edilip el konularak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen okullardan eski Fatih Koleji’nde, Atatürk büstü ve Atatürk’ün gençliğe hitabesinin inşaat artıkları arasına atıldığı tespit edildi. 

ATA’ya büyük saygısızlık!
banner240

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütü ile ilişkisi olan okullar Milli Eğitim Bakanlığı’nın kullanımına devredildi. Binaların büyük çoğunluğu okul olarak yeniden hizmete alınırken, İzmir’de bulunan Fatih Koleji’nin yerine de Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı. Kolej binasının 5 katını kullanan İmam Hatip Lisesi’nin müdürü inşaat halindeki 7’inci katı temizleterek bu katı da kullanmak için çalışma başlattığı sırasında gördüğü manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Atatürk büstü ve Atatürk’ün gençliğe hitabesini inşaat artıkları arasına atılmış halde bulunması üzerine, durumu hemen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi.

Hemen talimat verildi
Olayın ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin, inşaat atıkları arasına atılan büst, gençliğe hitabe ve portrelerin temizlenerek yerine koyulması, mevcut olan Atatürk köşesinin okula ve ülkeye yakışır şekilde yenilenmesi, bunun yanında okul müdürlerine okul binalarının en ücra köşelerinin bile aranması talimatını verdi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Yahşi, “Devletimize yapılacak hiçbir çirkin hareketi kabul etmeyeceğimiz gibi devlet büyüklerimize de yapılacak hiçbir saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. İzmir Fatih kolejinde karşılaşmış olduğunuz görüntü de daha önceki görüntüler gibi terör örgütünün devletimize ve devlet büyüklerimize olan çirkin ve nefret dolu tavrını bizlere gösteriyor. Biz eğitimciler çocuklarımızın, tarihimizin devletimizin kirletilmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.