banner249

Yanan araçtan kurtardılar: “Kendi Kanında Boğulacaktı”

İzmir Bornova’da hızını alamayan bir otomobil sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüje çarptı. Meydana gelen kazanın ardından otomobil bir anda alev aldı ve yanmaya başladı. Otomobilin yandığını gören çevredeki vatandaşlar otomobilde sıkışan 2 kişi için seferber oldu. Alev topuna dönen araçtan çıkarılan iki kişinin durumunun ağır olduğu edinilen bilgiler arasında.

Yanan araçtan kurtardılar: “Kendi Kanında Boğulacaktı”
banner240

Kaza, 03.30 sıralarında Bornova ilçesi Egemenlik Mahallesi Aydınlar Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsü henüz tespit edilemeyen 34 DVE 694 plakalı otomobil, otoyoldan Aydınlar Caddesi'ne iniş yaptığı sırada hızını alamayarak orta refüje çarptı. Takla atarak karşı şeride geçen ve refüjde asılı kalan otomobil kısa sürede alev alev yanmaya başladı.

Araç içerisinde sıkışan 2 kişiyi çevredeki vatandaşlar kurtardı

Kaza sonrası araçta çıkan yangını gören çevredeki vatandaşlar, yangın tüpü ile müdahale ederek, otomobil içerisinde sıkışan Gözdenur A. (28) ile Batuhan S.'yi (23) aracın camını kırarak dışarı çıkardı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık, itfaiye, 110 AKS ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede başka kazaya sebebiyet vermemek adına güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerin ardından yaralıları ambulans ile Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırdı. Tedavi altına alınan yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

“Alevlerden dolayı araca yaklaşamıyorduk”

Kazayı gören ve yardıma koşan vatandaş Mehmet Akçay, “Ben 2 arkadaşımla yolun köşesindeydim. Baktım araç kaza yaptı ve birden yanmaya başladı. Hemen yardıma koştuk. İlk başta erkeği çıkardık sonra kadın araç içerisinde sıkışmış vaziyetteydi. Kapıyı açmaya çalıştık, açılmadı. Açılmayınca camı kırdık. Yangın da bu sırada büyümüştü. Alevden dolayı yaklaşamıyorduk.  Hemen yangın tüpüyle müdahale ettik. Kapıyı açtığımızda kadının koltuğun arasına sıkıştığı gördüm. O sırada araba hala yanıyordu. Ben de hızla müdahale edip kadını kucaklayıp dışarı çıkardım” dedi.

“Kendi kanında boğulacaktı”

Yolda seyir halindeyken aracın yandığını gören ve aracındaki yangın tüpüyle müdahaleye giden Serkan Yiğit Emsen, “Seyir halindeyken aracın yandığını gördüm. Ben de arabadaki yangın tüpünü alıp müdahalede bulundum. Yaralı kadını araçtan çıkartıp ilk yardımını yaptık. Araçtan çıkarmasaydık, ayakları yanmaya başlamıştı. Kendi kanında boğulacaktı. Dışarı çıkardığımızda bilinci yerinde değildi. Hemen biz de ilk müdahalede bulunduk” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, otomobilin dün akşam saatlerinde Gözdenur A. tarafından kiralandığı öğrenildi.  

Kübra

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER