banner249

Kızlarına cinsel istismarda bulunan babaya şok karar!

İzmir-Karabağlar’da, 4 ve 5 yaşındaki öz kızlarına cinsel istismarda bulunduğu iddasıyla 30 yıl hapis cezasına çarptırılan 38 yaşındaki baba A.O.V., tahliye edildi.

Kızlarına cinsel istismarda bulunan babaya şok karar!
banner240

İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde 2015 yılı Mart ayında meydana gelen olayda, pide ustası A.O.V. 4 ve 5 yaşındaki çocukları P.V. ve N.V.’ye cinsel istismarda bulundu. Cinsel bölgelerindeki kızarıklıktan şüphelenen anne A.A.’nın kızlarına sorular sorması üzerine eşinin çocuklara cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vardı ve polise şikayetçi oldu. Suçlamaları kabul etmeyen A.O.V. polis tarafından gözaltına alınarak tutuklandı.

Savcı, iki çocukla ilgili, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Kurulu'nca yapılan muayane ve düzenlenen değerlendirme raporunda, erişkin cinsel yaşantısını deneyimleme sonucunda oluşan travmatik cinselleştirme bulgularının bulunduğunun, cinsel ihmale ya da cinsel istismara uğramış olabileceğinin yer aldığını vurgulayıp, babanın yargılanması için ağır ceza mahkemesinde dava açtı. Anne A.A. ise bu süreçte eşi A.O.V.'den boşandı.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 30 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık A.O.V., suçlamaları kabul etmeyerek, karar duruşmasında yaptığı savunmasında, “Eşim çocuklarıma cinsel istismarda bulunduğumu söyleyip şikayetçi oldu ve bana boşanma davası açtı. Ben kesinlikle çocuklarıma cinsel istismarda bulunmadım. Çocuklarımın altını bile hiç değiştirmedim. Eşim boşanma davasına dayanak oluştursun diye bu asılsız iddialarda bulunuyor. " dedi.

Mahkeme heyeti sanığı, kızlarına cinsel istismarda bulunmak suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanık avukatının temyiz başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, mağdur P.V.'nin yaşı nedeniyle ifade verememesi, diğer mağdur N.V.'nin anlatımının içerikten yoksun olması, mağdurların adli raporlarında cinsel istismara ilişkin kesin bir bulgunun bulunmaması, sanığın suçlamaları kabul etmemesi nedeniyle, kararı bozarak sanıK A.O.V’nin tahliyesine karar verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER