banner249

Denizli kitap fuarı kapılarını açtı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen kitap fuarı kapılarını açtı. Fuar ilk günde binlerce vatandaşı ağırlarken, 163 yazar, 123 yayınevi Denizlililerle buluşacak. 10 gün sürecek fuar, ilk günde binlerce kitapseveri ağırladı. 

Denizli kitap fuarı kapılarını açtı
banner240

Türkiye’den çok sayıda yazar ve yayınevinin katıldığı fuarın onur konuğu Türk edebiyatı yazarlarından Denizlili Hasan Ali Toptaş olurken, İran’ın ise, konuk ülke olarak fuara katıldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılış törenine, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin uzun zamandır arzu ettiği ve beklediği kitap fuarının ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Sanayide, turizmde, tarımda ileri gitmiş Denizli’nin kültür ve sanatta da birçok önemli insanı Anadolu’ya, Türkiye’ye katkı sağladığını biliyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak şu ana kadar 111 eserimizi kültür yayınları olarak yayınladık. İnşallah o eserlerimizin yazarları da buradaki standımızda imza günlerine katılacak” dedi.

“EN DEĞERLI FUARIMIZ KITAP FUARIDIR”
Fuarın gerçekleşmesinde destek olan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak’a ve Eylül Fuarcılık’a teşekkür eden Başkan Zolan, “Denizli aynı zamanda fuar şehri olsun istiyoruz. Burada tarım, bilişim ve tekstil fuarları yapılıyor. Ama bu fuarların içindeki en güzeli geleceğe en faydalısı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı olduğunu düşünüyorum. Onun için bu fuar tüm fuarların üstündedir, en değerli fuarımız kitap fuarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli için çok güzel bir gün olduğunu ifade eden Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, fuarın kurumsal bir yapıya kavuşarak geleneksel olmasını temenni etti. Altıparmak, “Kitap varsa orası zaten huzurludur. Bu havayı birlikte teneffüs etmek çok güzel bir olaydır. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Denizli çok şanslı bir il. Müthiş bir organizasyon ortaya çıktığını gördüm. Liderliğine ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O zaman Denizli çok şey kazanır. Zira milletlerin medeniyette belirli bir yol kat etmesi ancak ve ancak güzel sanatlarla, edebiyatla, kültürle, mimariyle, musikiyle oluyor” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Altıparmak, Başkan Zolan ve beraberindekiler fuarın açılış kurdelesini kestikten sonra fuar alanını gezerek standları inceledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER