banner249

Zeybekci Moody's'e çattı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, faiz indiriminin devam etmesi gerektiğini vurgularken kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'i eleştirdi!

Zeybekci Moody's'e çattı!
banner240

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimine üreten, yatırım ve ihracat yapan piyasalarınbeklentilerini karşılayıncaya kadar devam edilmesi gerektiğini söyledi. Zeybekci yaptığı yazılı açıklamada, "Beklentilerin üzerinde gelenenflasyonun, bir sonraki PPK toplantısında faizindirilmemesi gerektiğine yönelik ortaya çıkabilecek yorumların tam tersine faizindirimine; üreten, yatırım ve ihracat yapan piyasaların beklentilerini karşılayıncaya kadar devam edilmesi gerektiğini savunuyor ve Merkez Bankamızı destekliyoruz" dedi. 


ENFLASYONU FAİZLER TETİKLEDİ TÜFE 
Temmuz ayında gıdada ramazan ve kuraklığın etkisiyle beklenen düşüşün olmaması ve başta eğlence-kültür, ulaştırma ve alkollü içecekler-tütün olmak üzere birçok alt grupta yaşanan yükseliş nedeniyle yüzde 0.15'lik artış beklentisinin üzerinde yüzde 0.45 yükseldi.

 Zeybekci açıklanan rakamların, piyasa beklentilerinin üzerinde bir enflasyon gerçekleşmesine işaret ettiğini belirterek, "Yıl sonu enflasyon hedeflerimizi yukarı yönlü revize edilmesi ihtimalini Türkiye'ye ve sağlanan siyasi, ekonomik istikrara kabul edilemez haksızlık olarak görüyoruz" dedi. 

Zeybekci üretim dağıtım şirketlerinin, yüksek faizler sebebiyle uzun vadeli üretim ve stok planı yapmak yerine kısa dönemli hareket etmesinin maliyetlerde artışa yol açarak enflasyonu etkilediğini de belirtti. 

ZEYBEKCİ MOODY'S'E ÇATTI!
 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, GSYH büyümesinin ikinci çeyrekte yüzde 4'ün üzerinde olacağını, büyümeyi yılın tamamında da yüzde 4'ün üzerinde öngördüğünü söyledi. NTV'nin canlı yayınında konuşan Zeybekci, ekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmelere dikkat çekerek, "Bütün bunların olduğu ortamda size dramatik bir şey söyleyeyim. 

Böyle bir ortamda Moody's'den beklentim artı yönde değil eksi yönde" dedi ve Moody's'in ekonomik değil siyasi açıdan değerlendirme yaptığını söyledi. Moody's 8 Ağustos'ta Türkiye ile ilgili değerlendirmesini açıklayacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER