banner249

Bu il fırsatlar şehri!

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (MESKOP) Başkanı Recep Çınar yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Bu il fırsatlar şehri!
banner240

Başkan Recep Çınar, nezaket ziyaretinde bulunmak amacıyla geldiklerini belirterek, “Manisa’mızda yaşanan özel bir kaza,akabinde ramazan olması dolayısı ile ancak gelebildik. Bu yeni görevinizde başarı dileklerimizi iletmek istedik. Manisa’nın özel bir yapısı itibarıyla 13 Mayıs’ta yaşanan o elim kazadan sonra siz geldiniz. Manisa gerçekten zor günler geçirdi. 


Esnaf ve sanatkârımızın finansman ihtiyaçlarını karşılayan kurumlarız. Bizim finansmanımız Halk Bankası kaynaklı, ama hazine destekli olan bu kredilerde Türkiye genelinde 10 milyarı aşkın finansman imkânı sağlanmış. İlimizde 400 milyona varan finansman hacmimizle, sadece merkezimizde 70 milyon finansman hacmimiz var. Bu bağlamda küçümsenmeyecek bir boyutta esnaf ve sanatkârımızın finansman ihtiyacını, devletimizin de katkılarıyla düşük faizlerle esnafımıza ulaştırmaya çalışıyoruz.

 Türkiye şartlarına baktığımız zaman önemli bir mesafe aldığımızı ve gerçekten Manisa’nın büyüklüğüne paralel daha güçlü bir potansiyelimizin olduğunu da söylemek istiyorum” dedi. Vali Bektaş ise yaptığı konuşmada, “Sizler Halk Bankasının hazine desteği ile esnafa vereceği kredilere kefil oluyorsunuz. Dolayısı ile önemli bir görev yerine getiriyorsunuz. 

Esnaf ticaretin göz bebeği, tabanı, dolayısı ile esnaflarımızın işleri ne kadar düzgün giderse vilayetin işi de o kadar düzgün gidiyor. Manisa gerçekten çok acı, büyük bir kaza yaşadı. Çok şükür devletimiz de çok güzel bir tepki gösterdi. 

Mecliste halen Torba Kanun tasarısı görüşülüyor. Umarım kısa bir sürede çıkar. Oradaki büyük olayın yaralarını bir ölçüde sarmaya çalışırız. Manisa ticaret olarak, tarım olarak, sanayi olarak güçlü bir şehir. Potansiyeli var, zenginlikleri var, imkânları var. Amerika’ya fırsatlar ülkesi deniyordu, Manisada aynen bir fırsatlar şehri. Gerçekten Manisa’da biraz gayretle, biraz emekle, biraz çaba gösteren herkesin başarılı olması kaçınılmaz. 

Manisa önemli bir il, bu fırsatları değerlendirecek olan esnaflarımız. Devletimiz ve sizlerin katkılarıyla, umarız herkesin istediği umduğu refah içerisinde olursunuz” dedi. Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar Kooperatifin çalışmaları hakkında Vali Bektaş’a bilgi verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER