banner249

Zeybekci Merkez Bankası’na çattı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası’nın faiz kararını Twitter üzerinden eleştirdi.

Zeybekci Merkez Bankası’na çattı
banner240

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci twitter hesabından şu mesajları verdi; "Üreten,istihdam sağlayan,ihracat ve yatırım yapan reel sektör ile para piyasaları sektörlerinin beklentileri ve öncelikleri farklıydı. 


Merkez Bankası’nın kararı reel sektörün beklentilerin uzağında para piyasalarının yakınındadır. Bu oranlar yatırım ve üretimi zorlaştırır. Bu karar para piyasalarının faiz beklentisini desteklediği için Sıcak para girişiyle faize yatan para spekülasyon için uygun zaman bekler. Gerçek değerinde olması gereken TL için yüksek faiz uygun değildir, kurları ithalat için cazip ihracat için engelleyici hale getirir” 

Zeybekci mesajlarına şöyle devam etti; “İhracat yaparak milli büyümeyi sağlayan öz kaynağı yaratma fırsatlarını yüksek faizle oluşan aşırı değerli TL ile kaybeder ithalatla büyürüz. İthalatla büyüme devamlı olarak krize zemin hazırlayan cari açık balonlarından oluşan patlama zeminleri yaratır. Merkez bankası bütün bu saydığım hassasiyetleri bir arada dikkate alması gerekir, aksi reel sektörü yani gerçek hayatı ıskalamasına yol açar" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER