banner249

Zeybekci, “Bu bir rövanş değil”

ak parti denizli milletvekili nihat zeybekci, yeni eğitim sisteminin bir rövanş olmadığını ifade ederek, “bu sistem, 15 yıl boyunca hakları ellerinden alınan imam hatiplilere o haklarını geri veren bir sistemdir” dedi.

Zeybekci, “Bu bir rövanş değil”
banner240
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 17 Eylül;de Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi;nin açılışını yapacak. Aynı zamanda 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının açılışını da ilimizden gerçekleştirecek olan Başbakan’ın programına ilişkin AK Parti İl Binasında basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Ak Parti Milletvekilleri ve yöneticileri 4+4+4 eğitim sistemine yapılan eleştirilerin ideolojik olduğunu savunarak, bu sistemin kaliteyi getireceğini ifade ettiler. İl Başkanlığındaki toplantıya Ak Parti Denizli Milletvcekili Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak Mehmet Yüksel, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Avni Örki ile teşkilat yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Avni Örki, “Başbakan Erdoğan bir kez daha Denizli’ye gelecek. Bizlerle bir araya gelecek. Bu gelişi çok daha farklı olacak. Başbakan ilimizde sadece bir okul açılışı değil 2023 Türkiye’sini inşa edecek gençliği tesis edecek yeni bir sistemin açılışını gerçekleştirecek. Yeni eğitim sisteminin tartışılması yerine okula başlayacak çocukların yaşı tartışılıyor. Oysa fatih gibi dev bir proje varken, velilerin istediği eğitim sunulmuşken bizler çocukların yaşından tartışmaya başladık. Bu durumu eleştirenler tamamen ideolojik olarak yaklaşıyorlar. Avrupa’nın bir çok ülkesinde eğitim yaşı aynı. Sanki biz bu yaşı uzaydan getirmiş gibi eğitim sistemi yıpratılmaya çalışılıyor.
5 yaşında okula başlaması gerekmeyen çocuklarımızda var. Biz çok önemli bir işin ilk adımını atıyoruz” dedi. Örki, 17 Eylül Pazartesi günü yapılacak olan açılışa tüm Denizlileri davet etti.

“RÖVANŞ DEĞİL”
Örki’nin ardından söz alan Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, yeni eğitim ve öğretim yılının Denizli’den İmam Hatip Lisesi’nden yapılmasının bir rövanş olmadığını söyledi. Zeybekci, “Eğitim öğretimin Denizli’de açılması bizim için sevinç kaynağı. 15 yıl boyunca hakları yenilen imam hatiplerden açılış yapılması ayrıca önemli. Bu bir rövanş değil. Tüm kurumlarımız eşit seviyededir. Tüm çocuklarımız bu ülkenin evlatlarıdır. Bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye bu okula 5 milyon lira kaynak aktardı. Bir o kadar da aile aktardı. Belediyemiz okula 1 adet sentetik çim saha ve kapalı spor salonu da yapacak” dedi.

“YENİ SİSTEMDEN UMUTLUYUZ”
Ardından söz alan Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ise, “Umarım kazasız belasız bir açılış olur. Özellikle annelerin kafalarında soru işaretleri var. 4+4+4 eğitim sistemi devrim niteliğinde bir yasadır. Tercihlerine göre veliler çocuklarını eğitecek. Mesleki sorunları var. Tüm bunları ortadan kaldıracak bir yasa. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.
Milletvekili Mehmet Yüksel ise, “2012-2013 eğitim öğretim yılının açılışının Denizli’de gerçekleştirilmiş olması çok önemli. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Eğitimle terör kesişen bir noktada buluşuyor. Eğer çocuklara iyi bir eğitim veremezsek yarın nereye bakacağını bilemeyen gençler yetiştirirsek çok tehlikeli olur. Bunun için eğitime çok önem veriyoruz. Dünyanın uyguladığı bir eğitim sistemini uyguluyoruz” diye konuştu.

“DENİZLİ’DE BİR İLK YAŞANACAK”
Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Bizler hep ilkleri Denizli’ye yaşattık. Pazartesi günü de Denizli’de bir ilk yaşanacak. Başbakan ilimizde yeni eğitim öğretimi dönemini açacak. Gençliğe sahip çıkamazsak onları boş bırakırsak başka ülkelerin değerleriyle ilgilenecekler. Bizlerin iyi yetişmiş gençlere ihtiyacı var. Türkiye bu konuda çok önemli bir mesafe aldı. Türkiye’de bir dönem eğitime destek verdiği için belediye başkanları soruşturma geçirdi. Bu yerel yönetimler reformundan önceydi. O reformla belediyelerin önünü açtık. Şimdi belediyeler eğitime her türlü desteği veriyor. Denizli’de dokunmadık okul bırakmadık. Okullarımız modernize oldu” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER