banner249

Patlamanın şokunu yaşayanlara psikolojik destek veriliyor

afyonkarahisar il sağlık müdürü dr. necip yemenici, patlamanın ardından olay yerine 112 ekiplerinin yanı sıra psikiyatri uzmanı, psikolog ve dahiliye uzmanının yönlendirildiğini belirterek, ''olay yerinde devam eden mühimmat toplama çalışmaları sebebi ile halen 2 ambulans hazır bekletilirken, kışlacık ve ataköy köylerindeki bölge halkına, psikologlarımız psikolojik destek vermeye devam ediyor'' dedi.

Patlamanın şokunu yaşayanlara psikolojik destek veriliyor
banner240
Yemenici, Afyonkarahisar;da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası;ndaki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından, sağlık ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Patlamanın ardından, olay yeri yakınındaki bir ilköğretim okulunun bahçesine Sahra Hastanesi kurulduğunu anlatan Yemenici, hemen sonrasında da Afyonkarahisar Devlet Hastanesi;nden 1 psikiyatri uzmanı, 1 psikolog ve 1 dahiliye uzmanının bölgeye yönlendirildiğini kaydetti.

Yemenici, şu bilgileri verdi, ;;Patlamanın ertesi günü 6 Eylül saat 2.00;dan, 07 Eylül Cuma saat 11.00;a kadar devlet ve üniversite hastanelerinden dönüşümlü olarak 5 psikiyatri uzmanı, 3 psikolog, 3 sosyal çalışmacı, 3 dahiliye uzmanı psikolojik ve sosyal destek faaliyetlerinde bulundu. Olay yerinde devam eden mühimmat toplama çalışmaları sebebi ile halen 2 ambulans hazır bekletilirken Kışlacık ve Ataköy köylerindeki bölge halkına psikologlarımızla psikolojik destek faaliyeti devam ediyor.;;
Öte yandan bölgede yaşayan vatandaşların, çoğunlukla ;uyku bozukluğu;, ;yeni patlama yaşanması korkusu; gibi nedenlerle uzmanlara başvurduğu öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER