banner249

Yurt skandalının zanlıları adliyede

Nazilli'de, yetiştirme yurdunda kalan 18 yaşından küçük kız çocuklarını evlilik vaadiyle kandırarak alkol ve uyuşturucu maddeye alıştırıp taciz ve fuhuşa teşvik ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 10 zanlı adliyeye sevk edildi.

Yurt skandalının zanlıları adliyede
banner240

Nazilli’ye bağlı İsabeyli beldesindeki bir yurtta barınırken yurttan kaçan kız çocuklarının alkol ve uyuşturucu madde kullanmaya alıştırıldıkları, taciz edilerek fuhuşa teşvik edildikleri yönünde alınan ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma başlattı. 


Mağdur 10 kız çocuğunu tespit eden jandarma ekipleri, suça karıştıkları tespit edilen 11 şüphelinin adresine eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda başka kurumda çalışan bir kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Firar eden bir şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. 

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda uyuşturucu maddeler ile yaşı küçük çocuklara yönelik cinsel istismar delili kayıtlar olan CD, flash bellek, cep telefonu ve bilgisayar ele geçirildi. 

Zanlıların kız çocuklarına kalacak yer, yiyecek, içecek, para, kontör ve hediye temin ettikleri, alkol ve uyuşturucu maddelere alıştırarak aşk, sevgi, eğlence ve evlilik gibi güzel sözlerle taciz ve fuhuşa teşvik ettikleri ileri sürüldü. Bazı mağdurların ses ve görüntü kaydını yapan zanlıların, bu kayıtları şantaj ve tehdit aracı olarak kullandıkları öne sürüldü. 

İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorguları tamamlanan 10 zanlı, Nazilli Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli makamlara sevk edildi. Hastane çıkışında kendilerine yöneltilen suçlamaları ret eden zanlılar, “Bunların hepsi yalan. Böyle bir şey yok” dedi. 

Yoğun güvenlik önlemleri altında Nazilli Adliyesi’ne getirilen zanlılar, tedbir amacıyla normal giriş kapısı yerine tutuklu hükümler için kullanılan arka kapıdan adliye binasına alındı. Gözaltındaki yakınlarını görmek için adliyeye gelen vatandaşlar, yakınlarına iftira atıldığını ileri sürdü. “Bu kızların yurttan kaçmasına nasıl izin veriliyor. Kızların yaşının küçük olduğunu kim biliyor” diyen vatandaşlar, operasyona tepki gösterdi. Taciz, fuhuşa teşvik, şantaj ve tehdit suçlamalarıyla Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen zanlıların sorgulamaları devam ediyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER