banner249

Eylemci öğrencileri çiçekle karşıladı

Aydın’da şehiriçi ulaşıma yapılan zammı protesto etmek için belediyeye yürüyen üniversite öğrencileri, başkan tarafından çiçek ve lokumla karşılandı.

Eylemci öğrencileri çiçekle karşıladı
banner240

Çevik kuvvetin önlem almasını istemeyen başkan, tüm çabalarına rağmen öğrencilerin bir bölümünü salonda görüşmeye ikna edemedi. Aydın Belediye Meclisi’nin aldığı kararla bir süre önce şehiriçi ulaşıma yapılan 25 Kuruşluk zam, üniversite öğrencileri tarafından tepkiyle karşılandı. 1,25 TL’lik ücretin 1,5 TL’ye yükseltilmesini eleştiren bir grup öğrenci, ADÜ Merkez Kampüsü’nden Aydın Belediyesi’ne kadar yürüdü. Ellerindeki pankart ve “Müşteri değil, öğrenciyiz”, “Ulaşım hakkı satılamaz” sloganlarıyla yürüyen öğrenciler, zammının geri alınmasını talep etti. 


ÇEVİK KUVVETİ UZAKLAŞTIRDI
Öğrencilerin belediyeye yaklaşması üzerine Çevik Kuvvet ekipleri, belediyenin çevresinde güvenlik koridoru oluşturmak istedi. Öğrencileri elindeki çiçek ve lokumla karşılamaya hazırlanan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çevik Kuvvet ekibinin belediye önünde beklemesine izin vermedi. 

Polis ekiplerinin uzaklaşıp araçlarda beklemeye başlamasının ardından öğrencileri karşılayan Çerçioğlu, grubun arasında gezerek tek tek çiçek dağıttı. Çerçioğlu’nun kendilerini oyalamaya çalıştığını iddia eden bazı öğrenciler, teklifi geri çevirerek kendilerine uzatılan çiçekleri kabul etmedi. 

Çiçek dağıttığı öğrencilerden bir grubu makamında konuşmaya davet eden Başkan Özlem Çerçioğlu, “Ben sizleri anlıyorum. İnsanlar konuşa konuşa anlaşırlar. Demokrasilerde konuşmamak olmaz. Siz en doğal demokratik hakkınızı kullanıyorsunuz. Bundan dolayı da sizleri kutluyorum. Sizlerin yanındayım. Aranızdan seçeceğimiz temsilcilerle konuşmak istiyorum” dedi. 

Başkan Çeçioğlu’nun bir grupla makamında görüşme talebini geri çeviren öğrenciler, oturak eylemlerini sürdürme kararı aldı. Bu kez de öğrencilerin tamamını belediye meclis salonuna davet eden Çerçioğlu, “Arkadaşlar, eğer bu sorunu çözeceksek sokaklarda değil; buyurun mecliste veya başka bir mekanda hep beraber oturalım, konuşalım. Ben olaya gayet demokratik yaklaşıyorum. Sizi TOMA’larla değil, çiçekle karşıladım. Sizlerle uzlaşmaya hazırım. Ben yukarıda sizleri bekliyorum. Karar sizindir. Sizleri bir belediye başkanı olarak değil bir anne ve bir abla olarak selamlıyorum” diye konuştu. 

Çerçioğlu, tüm çabalarına rağmen yine de olumsuz cevap alınca düşünmeleri için öğrencilere zaman tanıyıp makamına geçti. Yaklaşık 5 dakika dışarıda oturma eylemi gerçekleştiren öğrenciler, daha sonra Başkan Çerçioğlu ile görüşmek için meclis salonuna girdi. Kapalı mekanda görüşmeyi kabul etmeyen 8 kişilik öğrenci gurubu ise, dışarıdaki oturma eylemlerini sürdürdü. Meclis salonunda öğrencilerin talep ve sıkıntılarını dinleyen Çerçioğlu, Aydın Belediye Meclisi’ne taşımak için kendisine iletilen sorunları not aldı

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER