banner249

Özlemle anıyoruz

Denizli protokolü ve siyasileri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 75. yılında sevgi, saygı, şükran ve minnetle andıklarını bildirdi.

Özlemle anıyoruz
banner240

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 75. Yılı nedeniyle Denizli protokolü, sivil toplum kuruluşları ve siyasileri birer mesaj yayınladı. 

DENİZLİ VALİSİ ABDÜLKADİR DEMİR
Azmi ve çalışkanlığıyla milletimize önder olmuş, mücadelesi ve başarısıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, fikirleri ve eserleriyle ölümsüzleşmiş; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 75. Yılında minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı, büyük komutan ve devlet adamı Atatürk’ün gönüllerdeki erişilmez yeri değişmeyecek, O’na duyulan sevgi ve saygı hiç eksilmeyecektir.Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük lider ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden 75 yıl geçti. Bu gün demokrasisi, artan siyasi değeri, ekonomik ve askeri gücüyle dünyanın yükselen ülkeleri arasında gösterilen Türkiye, daima büyük bir ülke olmanın sorumluluğuyla hareket etmekte, güven ve istikrar yaymaktadır. Cumhuriyetimizin elde ettiği muazzam başarılar, Atatürk'ün bıraktığı eserin büyüklüğünü ortaya koymaktadır. Ülke ve millet olarak, Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda daima ileriye bakıyoruz. O'nun dünyaya ilham vermeyi sürdüren mirasına sahip çıkma kararlılığıyla yolumuza devam ediyoruz. Daha müreffeh bir geleceği inşa etmek için azimle çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 75. yılında, sevgi, saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. Ulu Önderimizin emanetinin emin ellerde olduğunun bilinmesini istiyoruz. 

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİHAT ZEYBEKCİ
Bu millet geçen 75 yıl içinde O’nun koyduğu ilkeler doğrultusunda yolunu, yönünü çizerek bu günlere kadar geldi. Eğer bu günleri Gazi Mustafa Kemal görmüş olsaydı, Türk Milleti’nin onlarca oyunlara ve engellemelere rağmen ulaştığı yerin azımsanmayacağını ve onlarca yıl önce işaret ettiği ileri medeniyetler seviyesinin hayata geçirilmekte olduğunu görürdü. Bizler bu günlerin sorumluluğunu alan insanlar olarak, Gazi Mustafa Kemal’in emaneti olan ve yüz binlerce şehit kanıyla vatanlaşan bu toprakları korumak ve yarınlara taşımakla görevliyiz. Bu bilinç ve erdemle çalışıyoruz. Ebediyete intikalinin 75. Yılında Gazi Mustafa Kemal in bizlere emanet ettiği değerleri gerçek anlamda koruyup bu millete olan borcumuzu hakkıyla ödemeye çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle emanetinin emin ellerde olduğunun bilinmesini istiyor, Gazi Mustafa Kemal ve tüm silah arkadaşları saygı,şükran ve rahmetle anıyoruz. 

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI NECDET ÖZER
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 75. yıl dönümünde sevgi ve saygı içerisinde anıyoruz. Kurtuluş Savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, hayattayken ve ölümünden sonra da maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamıştır. Dünya var oldukça Türk milleti O’nu her alanda yaşatmaya devam edecektir. Atatürk’ün 1929 yılında 10 Ağustos günü halkın toplanarak kendisini görmeye geldiği bir anda “Beni görmek demek behemehâl yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir” demiştir. İşte bizler ve bizden sonraki gelen nesillerle birlikte O’nu göremesek de millet olarak O’nun izinden gitmeye devam edeceğiz. O’nun kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti de böylelikle ilelebet devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

DENİZLİ BAROSU BAŞKANI MÜJDAT İLHAN
Ulusumuzun ışık kaynağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 75. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farklılığı gözetmeksizin, çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaştırmak için Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile uygarlık yolunda yürümeye; onun kurduğu Türkiye Cumhuriyetimizi ebediyete kadar yaşatacağımıza, ülkemizin hak ettiği aydınlıklara onun izinden gideceğimize söz veriyoruz.

CHP DENİZLİ İL BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU
Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, ülkemizin ekonomik, sosyal ,kültürel, kişi hak ve özgürlükleri konusunda gelişmesi için çok büyük çabalar vermiştir. Türkiye Cumhuriyetinin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak hedefiyle, o günün dev sanayi tesislerini kurmuş dışa bağımlılığı azaltmak için yoğun gayretler göstermiştir. Bugün bizler Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir. Bu inançla, vefatının yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyoruz. 

CHP PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI OSMAN TABU
Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Ulu Önder Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 75. yılında; O’nun yokluğunun burukluğunu derinden hissederek saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi çağın en büyük emperyalist saldırısından kurtarmış, yaptığı devrimlerle de uygarlık tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir liderdir. O’nun Türk Milletine duyduğu inanç ve güven ile verdiği onurlu mücadelenin üzerinden yıllar geçtikçe, O’nu daha iyi anlıyoruz. İlke ve devrimlerine olan inancımız daha da güçleniyor. Bilinmelidir ki, Ulusumuz, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş, uygarlık yolundan geri adım atmayarak, ilkelerinden taviz vermeden yürüyecektir. Cumhuriyetimize ödün vermeden sahip çıkacak ve koruyacaktır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER