banner249

YSK 2 ilçe için kararını verdi!

YSK AK Parti'nin kazandığı Köyceğiz'de CHP'nin itirazını redderken CHP'nin kazandığı Dalaman'da AK Parti'nin itirazını kabul etti.

YSK 2 ilçe için kararını verdi!
banner240

Muğla'nın Köyceğiz ve Dalaman ilçelerinde seçim sonuçları için YSK'ya yapılan itirazlar sonuçlandı. Ak Parti'nin kazandığı Köyceğiz'de CHP'nin itirazının ret edildiği, CHP'nin kazandığı Dalaman'da ise Ak Parti'nin itirazının kabul edildiği öğrenildi. 


AK PARTİ İTİRAZ ETTİ SEÇİMİ KAZANDI
30 Mart'taki yerel seçimlerde Köyceğiz'de AK Partili Kamil Ceylan, 3 oy farkla CHP'nin önünde seçimi tamamladı. CHP'nin itirazı üzerine, İlçe Seçim Kurulu tutanakları inceledi. İnceleme sonucunda, tekrar aday olan CHP'li mevcut belediye başkanı Salih Erbay'a sandıktan 10 bin 217, rakibi AK Partili Kamil Ceylan'a ise 10 bin 213 oy çıktığı tespit edildi. 

Erbay'ın 4 oy farkla seçimi kazanması üzerine bu defa Ak Parti, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İtiraz kabul edilip, iki sandıkta tekrar sayım yapıldı. Sayım sonucunda 14 oy farkla Ak Parti'nin öne geçtiği bildirildi. Seçim sonucu askıya çıkartılarak duyuruldu. 

DALAMAN'DA İPİ CHP GÖĞÜSLEDİ
Dalaman'da ise 30 Mart'ta sandıktan 12 oy farkla CHP adayı Muhammet Şaşmaz çıktı. Rakipleri Ak Parti'li Süleyman Camuzcuoğlu 7 bin 282, MHP'li mevcut belediye başkanı Sedat Yılmaz ise 7 bin 210 oy aldı. Seçim sonucuna üç parti de itiraz etti. 25 sandıkta tekrar sayım yapıldı. Sayım neticesinde CHP'li Şaşmaz, bu defa 6 oy farkla sandıktan tekrar birinci olarak çıktı. 

AK PARTİ'NİN İTİRAZI KABUL EDİLDİ
Bunun üzerine her iki ilçede belediye başkanı da mazbata alıp göreve başladı. Ancak seçimi kaybeden aday ve partiler, itirazlarını YSK'ya taşıdı. Ak Parti'nin Dalaman'da yaptığı itirazı YSK'nın kabul ettiği öğrenildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Dalaman'da seçim ehliyeti olmayan 10 kişinin oy kullandığının tespit edildiğini vurgulayıp, "YSK bu konuda nasıl bir yol çizileceğini önümüzdeki günlerde karar verecek. Oyların yeniden sayılması gündemde, haziran ayında yeniden seçimde yapılabilir" dedi. 

CHP'NİN İTİRAZINA RET
Öte yandan, Ak Parti'nin seçimi kazandığı Köyceğiz'de YSK'nın itirazı reddettiği öğrenildi. Köyceğiz Belediye Başkanı AK Partili Kamil Ceylan, "CHP'nin seçimlere yönelik itirazı YSK tarafından ret edildi. Hayırlı olsun" diyerek değerlendirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER