banner249

Yeni başkandan kaçacak iddiası!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Boğaçayı İmalat ve Üretim Tesisleri’nde bulunan belediyeye ait imar ve bütçe evraklarının yakılmaya çalışıldığı ileri sürüldü.

Yeni başkandan kaçacak iddiası!
banner240

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili Başkanı Menderes Türel, olay yerinde yaptığı açıklamada “İlgili evrak mali işlerle bütçeyle ilgili evrak. 2014 yılında imzalanmış, 2019 yılına kadar saklanması gerekiyor. Yakılmak üzereyken emniyet güçleri tarafından engellendi” dedi. 


Resmi olmayan sonuçlara göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Menderes Türel ve partililer Antalya Büyükşehir Belediyesi Boğaçayı İmalat ve Üretim Tesisleri’nde Büyükşehir belediyesine ait olduğu ileri sürülen imar ve bütçe evraklarının ihbarı ile olay yerine gitti. 

Türel, Konyaaltı ilçesindeki tesislerde evrakların yakıldığı yerde incelemede bulundu. Emniyet güçlerinin belediyenin üretim tesislerinden evrakların yakılmakta olduğunu tespit ettiğini ifade eden Türel, şöyle konuştu:“Evraklara el koydu. Maalesef evrakların bir kısmı yanmış. 

Bir kısmının yarısı kurtarıldı. Biz dünden bu yana Mustafa Akaydın’ın seçim sürecine yönelik yaptığı itirazların gayesinin bizim göreve başlamamızı geciktirmek suretiyle yolsuzluk hırsızlıkla ilgili evraklarını yok etmeye yönelik bir niyet taşıdığını söylemiştik. Bunun gerçek olduğu anlaşıldı. Evrakların üzerinde 2012-2013 yazan evraklar var. Hemen hepsi imar ve bütçe ile ilgili evrak. Yolsuzlukların hırsızlıkların döndüğü evraklar. Emniyet güçleri el koydu.” 

“HESABINI SORACAĞIZ”
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin benzeri şirketlerinde de bu yönde ihbar aldıklarını kaydeden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Orada ilgili evrakların yakıldığı söyleniyor. Büyükşehir belediyesinde evrakların yok edilmesi için bazı binaların yakılmasının düşünüldüğü ihbarları geliyor. Güvenlik güçleri gereken tedbirleri alacaktır. 

Burada bir ihbarda bulunuyorum. Bugün bu evrakların bir kısmının yakılmasına engel olamadık. Bundan sonra Antalya’da hırsızlıklarını, yolsuzluklarını örtmeye çalışanların girişimlerine müsaade etmeyeceğiz. Yetim hakkı yiyenlerin, hırsızlık yapanların son kuruşuna kadar hesabını soracağız. Artık Antalya’da hırsızlık, yolsuzluk yapanlar gidiyor. Antalya’da dürüst bir yönetim geliyor. Son kuruşuna kadar vatandaşımızın yetim hakkının korunmasına yönelik hesabını soracağız. Adalet önünde hesaplaşacağız” 

“YAKILAN EVRAKLAR FOTOKOPİ DEĞİLDİR”
Yakılan evraklardan örnekler gösteren Türel, sözlerine şöyle devam etti: “2012 yılında Mustafa Akaydın imzalı bu evrakın kanuni olarak 2017 yılına kadar saklanması gerekiyor. Ancak yarısı yanmış yarısı kurtulmuş. İlgili evrak mali işlerle bütçeyle ilgili evrak. 2014 yılında imzalanmış 2019 yılına kadar saklanması gerekiyor. Yakılmak üzereyken emniyet güçleri tarafından engellendi. Bu tür evrakları yakma nedenleri kesinlikle bir kez daha iddia ediyorum. Hırsızlıklarını örtmeye çalıştıkları girişimlerdir. Bunların hepsinin hesabını soracağız. Evrak ıslak imzalı arkadaşlar. Fotokopi değil.” 

“YURT DIŞINA KAÇABİLİR”
Türel, Mustafa Akaydın’ın bu evrakları yaktıktan sonra yurt dışında yaşayan kızının yanına kaçacağını iddia ederek şunları söyledi: “Bu yönde ihbar alıyoruz. Buradan bir kez daha güvenlik güçlerimizi uyarıyorum. Bu konuda güvenlik tedbirlerinin alınmasını istiyorum.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER