banner249

Ticari ilişkiler güçlendirilecek

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, İslam Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Toplantısında Tunus Milli Komitesi Başkanı Ali Ben Yahya ile görüştü.

Ticari ilişkiler güçlendirilecek
banner240

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte İslam Ticaret, İslam Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu’na ve Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. 


Toplantılarda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk de hazır bulundu. İslam Ticaret ve Sanayi Odası 30. Genel Kurul Toplantısı, İslam Odası’na üye 57 ülkenin Odalar Birliği temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıya, Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük de iştirak etti. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Başkan Hisarcıklıoğlu, dünya ekonomisindeki gelişmeler ve İslam ülkeleri arasındaki iktisadi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki görüşlerini aktardı. İslam ülkelerinin küresel ekonomideki rolünün gözardı edilemeyeceğini bildiren Hisarcıklıoğlu, “Küresel ticaret yollarının ve küresel politikaların şekillendiği coğrafyanın merkezindeyiz. Dünya ekonomilerinin gıdası olan enerji kaynaklarına biz sahibiz. İslam ülkeleri olarak çok önemli bir turizm gücümüz var. Bu gücümüz her yıl daha da artıyor.” dedi. 

İSLAM TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 
Tunus Ticaret, Sanayi ve Elsanatları Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen İslam Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Toplantısı’na, Türkiye'nin yanısıra, Birleşik Arap Emirliği, Cibuti, İran, Katar, Kuveyt, Mısır, Moritanya, Nijer, Oman, Pakistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Uganda ve Ürdün temsilcileri katıldı. Uluslararası karayolu taşımacılığı TIR Sistemi ve Helal gıda konusunun ele alındığı toplantıda, İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası’nın önümüzdeki dönem çalışma programı ve stratejik öncelikleri masaya yatırıldı.

ICC TUNUS MİLLİ KOMİTESİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞME 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Necdet Özer ile Selçuk Öztürk, International Chamber of Commerce (ICC) Tunus Milli Komitesi Başkanı Ali Ben Yahya ile görüştü. Görüşmede, iki milli komitenin birlikte çalışması için ICC Tunus Milli Komitesi'nden bir temsilcinin Türkiye'yi ziyaret ederek bir işbirliği programı ve eylem planı üzerinde çalışılmasına karar verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER