banner249

Yağışlı sezon barajları doldurdu

aydın, denizli ve muğla illerindeki barajlarda doluluk oranı ekim ayı itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak yüzde 51'e ulaştı.

Yağışlı sezon barajları doldurdu
banner240
DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, Aydın, Denizli ve Muğla illerinde su sıkıntısı olmadığını, bölgedeki barajların doluluk oranların yüksek olduğunu söyledi. Bu yıl doluluk oranının oldukça iyi olduğunu belirten Diniz, ;;2012 yılı oldukça yağışlı geçti. Rezervuarlarımızın hepsi doldu;; dedi.

Geyik Barajı;nda 1 Ekim itibarıyla geçen yıl yüzde 75 olan doluluk oranının bu yıl yüzde 66;ya, Akgedik Barajı;nda yüzde 36;dan yüzde 30;a düştüğünü bildiren Diniz, ancak Adıgüzel Barajı;ndaki doluluk oranının yüzde 28;den yüzde 36;ya çıktığını, Cindere Barajı;nda yüzde 100 doluluğa ulaştıklarını anlattı.

Diniz, doluluk oranlarının Mumcular Barajı;nda yüzde 32;den yüzde 49;a, Topçam Barajı;nda yüzde 38;den yüzde 58;e, Işıklı Gölü Barajı;nda yüzde 28;den yüzde 36;ya, Gökpınar Barajı;nda yüzde 33;den yüzde 35;e, Kemer Barajı;nda yüzde 17;den yüzde 33;e, Karpuzlu Yaylakavak Barajı;nda yüzde 14;den yüzde 22;ye ve Bayır Barajı;nda da yüzde 75;den yüzde 86;ya yükseldiğini bildirdi.

Çine Adnan Menderes Barajı;nda ise geçen yıl aynı dönemde yüzde 23 olan doluluk oranının bu yıl yüzde 54;e yükseldiğini vurgulayan Diniz, İkizdere Barajı;nda yüzde 42, Tavas Yenidere Barajı;nda yüzde 76 ve Akköprü Barajı;nda yüzde 51 doluluk oranlarına ulaşıldığını, bu yıl için su oranlarının iyi olduğunu ifade etti.

Geçen yıl aynı dönemde barajlarda toplam 1 milyar 95 milyon 300 bin metreküp su varken, bu yıl 1 milyar 570 milyon 200 bin metreküp su bulunduğunu dile getiren Diniz, Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki barajlarda bu yılki doluluk oranının geçen yıla göre yüzde 14 artışla yüzde 51 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Ali Rıza Diniz, bazı barajların kapasitelerini doldurması nedeniyle kontrollü olarak su salındığını dile getirerek, ;;Dalaman Akköprü barajındaki su oranını özellikle düşürdük. Taşkın olmaması için suyu boşaltıyoruz. Kasım ayı geldiği zaman Muğla;da, Dalaman;da yağışlı sezon başlıyor. Aşırı yağışlarda taşkın olmaması için DSİ kontrolü altında barajlarımızın doluluk oranının daha da düşmesini sağlayacağız;; şeklinde konuştu.
Diniz, göletlerdeki toplam doluluk oranının ise geçen yılki doluluk oranları ile aynı olarak yüzde 46 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER