banner249

Muhteşem Festival, Muhteşem Gala’yla sona erdi

denizli belediyesi’nin, düzenlediği uluslararası medeniyetler ittifakı geleneksel sporlar festivali’ne muhteşem gala programı damgasını vurdu. atlı süvariler atlarıyla yaptıkları gösteride nefesleri keserken, izleyenler lazer, havai fişek ve ışık gösterileriyle unutulmayacakları festivale tanıklık etti.

Muhteşem Festival, Muhteşem Gala’yla sona erdi
banner240
Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi’ndeki festivalin gala programına Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, çok sayıda protokol üyeleri katıldı. Binlerce kişi festival programının izlemek üzere spor kompleksine akın etti.

MUHTEŞEM GALA;DAN MUHTEŞEM KARELER

Festival coşkusunu yaşamak isteyenler, 5000 kişilik tribünü doldurunca binlerce kişi de alt bölümlerde festivali izledi. Bu arada, sık sık anonslar edilerek izleyenlerin güvenli bölgeye geçmesi, tel örgülerden uzak durması istendi. Bir o kadar kişi de evlerinden, apartmanlarından ve kompleks girişinde oyun alanını gören bölümden galayı seyretti.

DÜNYANIN DÖRT BİR KÖŞESİNDEN SEYREDİLDİ
Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Oyunları Festivali’nin Gala programı, TRT ekranlarından canlı olarak yayınlandı. Böylece, festival coşkusu dünyanın öbür ucundaki TRT izleyenlerince seyredildi. Denizli ise farklı kültürlere ait farklı ülkelerin insanlarınca tanınmış oldu.

CANLI YAYIN PROGRAMI YAKLAŞIK 2 SAAT SÜRDÜ
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, festivalin Denizli açısından önemine işaret etti. Denizli’nin spor alanında da iddialı olduğunu kaydeden Başkan Zolan, ‘Denizli’deki tüm festivaller bizim için önemlidir ancak Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali ise ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü bu festivalle çocuklarlımıza, gençlerimize ata sporlarımızı öğretip onların nesiller boyu bilinmesine vesile oluyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz, hem ata sporlarını öğreniyor hem de spora olan ilgileri artıyor. Ben bu kompleksin yapılmasında emeği geçen Başta Denizli Milletvekilimiz Nihat Zeybekci ve Gençlik Spor Bakanımız Suat Kılıç’a şükranlarımız sunuyorum’ dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de, kompleks yapımı için imzayı attığında gelecekte büyük festivaller düzenleneceği hayalini kurduğunu kaydederek, ‘Bugün o hayalimizin gerçeğe dönüştüğünü görüyoruz. Göreceksiniz Denizli’miz her alanda olduğu gibi spor alanında da bir numara olacak. Bugün gördüğümüz tablo bunun işaretlerini bize verdi. Ben hayallerimizin gerçeğe dönüşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, medeniyetler çatışmasının söylendiği son dönemlerde festivalin daha da anlamlı olduğunu kaydederek, ‘Bir yanda medeniyetler çatışması deniliyor bizde medeniyet ittifakı diyoruz. Denizli Belediye Başkanımız Osman Zolan başta olmak üzere festivale emek harcayanlar tüm dünyaya ittifakın sporla olabileceği gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum’ dedi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin de, projeyi ilk duyduğunda heyecanlandığını böyle büyük bir organizasyonun daha büyük şehirde yapılmasını düşündüğü kaydederek, ‘Düşüncelerimde yanıldığımı bu kalabalığı görünce anladım. İyi ki kompleksi Denizli’de yapılmasına karar vermişiz. Bu tablo dünyanın dört bir tarafına barış ve kardeşliği gösteriyor’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER