banner249

Mahkumlara Kuran-ı Kerim hediye edildi

denizli din görevlileri derneği, camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle öğrencilerin ardından denizli d tipi kapalı ceza infaz kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere da kuran-ı kerim meali dağıttı.

Mahkumlara Kuran-ı Kerim hediye edildi
banner240
Denizli Din Görevlileri Derneği, Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere toplam 300 Kuran-ı Kerim meali dağıttı. Cezaevi salonunda Abdullatif Cengiz’in Kuran-ı Kerim okuması ve daha sonra mealinin anlatılması ile başlayan dağıtım töreninde duygusal anlar yaşandı. Kuran-ı Kerim dağıtım törenine Denizli Din Görevlileri Derneği yönetiminin yanı sıra cezaevi yönetimi tam kadro hazır bulundu. Mahkumlar Sürücüoğlu’ndan ilmihal ve dua kitabı da istedi. Bu istek karşısında Sürücüoğlu, 1500’ün üzerinde kitabın dağıtım sözünü verdi.

“MANEVİ COŞKU YAŞANDI”
Belki de Türkiye’de ilk kez böyle bir etkiliğe imza atan Din Görevlileri Derneği yönetim kurulu üyeleri tutuklu ve hükümlülerin dini konulara ne kadar duyarla olduklarını gördüklerini dile getirdi. Gerekli yazışma ve izinlerin ardından Kuran-ı Kerim meali dağıtımı gerçekleştirdiklerini anlatan Din Görevlileri Derneği Yönetim Kurumu Başkanı Ali Sürücüoğlu, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle böyle bir etkinliğe imza atmak istedik. Daha önce özel bir okulda eğitim alan ilköğretim öğrencilerine Kuran-ı Kerim dağıtmıştır. Yönetim kurulumuz ile yaptığımız değerlendirmede Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere de Kuran-ı Kerim dağıtmaya karar verdik. Bu aşamada Denizli Cumhuriyet Başsavclığı ve Cezaevi yönetimi bizlere çok büyük kolaylık sağladı. Dağıtımda manevi bir coşku hakimdi” dedi.

“KURAN-I KERİM YAŞAMIN KENDİSİDİR”
Kuran-ı Kerim’in yaşamın kendisi olduğunu ifade eden Sürücüoğlu, “Yüce Yaradanımız Kuran-ı Kerim’i indirmeye “oku” lafzı ile başlamıştır. Kuran-ı Kerim bizlere geçmiş ve gelecekten haberler vermekte. Dünyadan sonraki yaşamın da kapılarını aralamaktadır. İnanan bir insanın yol haritası Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimizin bıraktığı sünnettir. Bu iki haritaya sarılan asla yoldan çıkmaz” dedi. Karanlık dünyamızı aydınlatan manevi bir ışık olduğunu anhlatan Sürücüoğlu, Kuran-ı Kerim okuyup mealini dinlettik.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER