banner249

Vurdumduymazız

Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, son günlerde sağlık personeline yönelik yapılan saldırıları eleştirirken, “olayların oluşumu ne kadar vurdumduymaz olduğumuzun kanıtıdır” dedi.

Vurdumduymazız
banner240

Denizli Servergazi Hastanesi ve Çivril ilçesinde 112 personeline yönelik gerçekleştirilen saldırılarla ilgili olarak açıklama yapan Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, “Sağlık Sen olarak hukuki zeminde de bu olayın takipçisi olmaya ve sağlık personeline karşı bu saldırıları gerçekleştirenlerin gereken cezaya çarptırılması için gerekenin yapılacağından herkes emin olmalıdır” sözlerini kaydetti. 


Koçoğlu, açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Son günlerde Denizli’de meydana gelen sağlık personeline yönelik şiddet içeren olaylara dün bir yenisi daha eklendi. Denizli Server gazi Devlet Hastanesi Acil Serviste yoğun ve zor şartlar altında görevini icra etmeye çalışan nöbetçi hekim M.O., hastane polisi ve güvenlik görevlilerine hasta ve hasta yakınları tarafından sözlü ve fiziki saldırı meydana geldi. 

Acil Serviste hizmetin aksamasına ve hastaların zor durumda kalmalarına neden olan hasta ve hasta yakınları nöbetçi doktora sandalye fırlatmış; polis ve güvenlik görevlilerini darp etmiştir. Çok şükür ki sağlık personeline şiddet içeren bu saldırıda herhangi bir yaralanma olmamıştır. 

Bu olayın şokunu atlatamadan sağlık personeline bir şiddet olayı da Çivril’de meydana geldi. Çivril 112 hizmetlerinde görev yapan acil sağlık ekibine saldırı gerçekleştirildi. Hastayı en kısa zamanda olay yerinden alıp hastaneye sevk eden ekibimize hastane önünde bıçaklı ve küfürlü saldırı gerçekleştirilmiştir. Olayın oluşumu ise ne kadar vurdumduymaz olduğumuzun kanıtıdır. 

Acil Servis önüne park eden kendini bilmezler Ambulansın yanaşmasına engel olmuşlar, bir hastanın sağlığını hiçe saymışlardır. Yetmezmiş gibi görevini yerine getirmeye çalışan sağlık personeline saldırmışlardır. Görevleri hastaları hayata bağlamak onların sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam etmeleri için fedakarlıklar içerisinde çalışan sağlık personellerimize karşı olan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 

Tek amaçları hastalarının bir gülümsemesi olan sağlık personeline yapılan menfur saldırı için Savcılığa ve gerekli yerlere şikayetlerde bulunulmuştur. Sağlık Sen olarak hukuki zeminde de bu olayın takipçisi olmaya ve sağlık personeline karşı bu saldırıları gerçekleştirenlerin gereken cezaya çarptırılması için gerekenin yapılacağından herkes emin olmalıdır.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER