banner249

Veliler isyan etti

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan Şehitler Ortaokulu’ndaki ilköğretim öğrencilerinin başka okullara gönderilmesi velilerin tepkisine neden oldu.

Veliler isyan etti
banner240

Okul önünde eylem yapan veliler, çocuklarının uzak okullara gönderildiğini söyleyerek başka okula göndermeyeceklerini belirtti. İzmir'in Bornova ilçesinde Şehitler Ortaokulu içerisinde bulunan Şehitler İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin başka okullara gönderilmek istenmesine veliler tepki gösterdi. 


Okulun önünde toplanan veliler, ilkokula giden çocukların önümüzdeki eğitim yılında uzak yerlere gönderilmesini eleştirdi. Çocuklarının 3. sınıfa gittiğini belirten veliler, “Önümüzdeki yıl Yunus Emre İlkokulu adlı okula gönderileceği bize belirtildi. Çocuklarımızın bu değişiklikte okul kıyafeti, servis parası gibi masraflarda bu sonuç düşünülmeden bizlere yüklenmiştir. Okul bize ulaşım açısından oldukça uzak konumdadır. Mahallede oturan ailelerin durumu hiç düşünülmemiş ve civar mahallelere sokak başı ilkokul seçilirken Şehitler Ortaokul olarak belirlenmiştir. Bizim çevremizde çocuklarımızı götüreceğimiz ilkokul kalmamıştır. Ortaokula giden bir çocuk uzak bir okula yürüyebilir ancak birinci sınıfa giden bir çocuk bize belirtilen okullara yürüyemez” diye konuştu. 

Bu konunun tekrar gözden geçirilmesini isteyen veliler aksi takdirde çocuklarını okula gönderemeyeceklerini ifade etti. Veliler, dilekçe yazarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiklerini belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER