banner249

Zeybekci’den Denizli’ye övgü

Çeşitli temaslarda bulunmak için İzmir’e giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’yi yere göğe sığdıramadı.

Zeybekci’den Denizli’ye övgü
banner240

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Denizli’de de İzmir gibi bir manzara olduğunu belirterek, “Denizli’de 2004 seçimlerinden önce bizim yüzde 26, CHP’nin de yüzde 39 oyu vardı. Ve Denizli aynı İzmir görüntüsündeydi. Denizli bir tercih yaparak, Denizli milliyetçiliğini yaptı. Tüm siyaseti bir kenara bıraktı, kendi geleceği ile ilgili tercihte bulundu. 28 Mart günü Denizli inanılmaz bir performans göstererek, yüzde 51,5’la bizi göreve getirdi” dedi. 


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği İzmir temaslarına Kaya Termal Otel’de işadamları ile bir araya gelerek başladı. “İzmir’i Ege’nin başkenti yaparak, Ege’nin hikayesini tekrar yazmamız lazım” diyerek işadamlarına seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, şunları söyledi: “İşadamları olarak İzmir’de taş üstüne taş koyamıyorsunuz. Yere çivi çakamıyorsunuz. Neden? Engelleniyor. En çok dava açılan ve yürütmeyi durdurma kararı alınan şehir herhalde İzmir’dir. Bazı projeler özel sektör alanında mezarlık haline geldi. Onun için kimse gelmek istemiyor. 

Bir fırsat yakalayacağız. İzmir’de bir şey değiştireceğiz, her şey değişecek. 1 Nisan’dan itibaren Ekonomi Bakanlığı olarak da sizlerle olacağız. Petro kimya, lojistik, kültür, turizm ve birçok alanda yapabileceğimiz en yüksek oranda ne varsa onları yapacağız. Yerel yönetim istemezse hiçbir şey yapamazsınız. Yaparsınız ancak canınız çıkar. Ankara istese de yerel yönetim istemeyince çok zorlanırsınız. Tünellerle, havalimanı vs. birçok konuda sıkıntılar yaşandı. İzmir AK Parti’yi tercih etsin diye söylemiyorum. İzmir İzmir’i tercih etsin.” 

“DENİZLİ’DE HALK SİYASETİ KENARA BIRAKTI, KENDİ GELECEĞİ İÇİN TERCİHTE BULUNDU” 
Denizli’de siyasi olarak seçim kampanyalarına başladıklarında İzmir gibi bir manzaranın olduğunu kaydeden Zeybekçi, “2002 yılı 3 Kasım’da yüzde 23,5 oy aldık. Denizli 28 Mart 2004 seçim kampanyası başladığımızda AK Parti olarak en son adaylığımız açıklanan şehirlerdendir. Bizim yüzde 26 CHP’nin de yüzde 39 oyu vardı. Ve Denizli aynı İzmir görüntüsündeydi. Ancak Denizli bizim sevdamızdı. Denizli’de ‘mahallenin en güzel kızı’ yakıştırmasıyla projelerimizi paylaştık. Denizli bir tercih yaparak, Denizli milliyetçiliğini yaptı. 

Tüm siyaseti bir kenara bıraktı, kendi geleceği ile ilgili tercihte bulundu. 28 Mart günü Denizli inanılmaz bir performans göstererek, yüzde 51,5’la bizi göreve getirdi. Şimdi gidin sorun, CHP’lisine, MHP’lisine, ‘2004’te yaptığınız o tercihten pişman mısınız’ diye. İnsanların başka yerden gelip bir an önce şuradan geçelim diye tepki gösterdikleri bir şehirdi. Güzel bir işyeri açmak istediğinizde, o işyerini nasıl bir yerde açmak istersiniz? Onu nerede açmak istersiniz? Hava kirliliğinin, altyapı, üst yapı sorunlarının, enerjiyle ilgili sorunların halledildiği, yeşil alanların olduğu bir yerde mi, yoksa yerel yönetim anlamında kime ait olduğu belli olmayan bir yerde mi isterseniz” dedi.

“İFTİRALARA VATANDAŞIMIZ İNANMAZ DEDİK” 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, üzerlerine atılan iftiralarda ‘vatandaşımız bunlara inanmaz’ diyerek açıklamalarda bulunmayarak hata yaptıklarını anlatarak şöyle konuştu: “Bazı şeyler var ki bir hata yaptık. 2009 seçimlerinde siyaset öyle bir hale geldi ki çamur atmak, iftira ve karalamalar vardı. Denizli’de Karşıyaka bölgesinde 6 bin konutu dönüştürdük. Her şeyiyle modern bir bölge oldu. Ama birileri çıktı takım elbiseleriyle, Denizli’nin tamamında evlerin üzerine çizikler koydular. ‘Belediyeden geliyoruz, buraları yıkacaklar’ dediler. Bizim halkımız buna inanmaz dedik. ‘Doğrusunu göstermemize gerek yok’ diye hata yaptık. 

Ardından ‘Pamukkale’deki otellerde Kur'an kursu açacaklar’ dediler. Biz yine vatandaşımız buna inanmaz dedik. Doğrusunu anlatmadık. Ancak bazı vatandaşlarımız buna inandı. İzmir’in durumu da şuanda böyle. Ne olursa olsun biz böyle iyiyiz defansının altında kötü propaganda var. Özeleştiri yapalım. Biz de anlatmamış olabiliriz. Ama yazıktır, günahtır. Yüzde 50 oy alan bir partinin böyle uygulamalar yapması mümkün değil.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER