banner249

Veliler bu çağrıya kulak verin

İzmir’de, binlerce öğrenci, bugün karne sevinci yaşadı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, lise ve ilköğretim öğrencilerine tek tek karnelerini dağıtarak başarılar diledi, ailelere zayıf karneler için mesaj verdi.

Veliler bu çağrıya kulak verin
banner240
İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Eşrefpaşa Anadolu Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu’nda öğrencilerine karne dağıttı. Vali Toprak, öğrencilere başarılar dilerken sınıf içerisinde dolaşarak öğrencilere tek tek karnelerini verdi. 2013-2014 yarıl yıl karnelerini alan öğrenciler başarılarının sevincini yaşarken, Vali Toprak da, zayıf karne alan öğrencilerin velilerine mesaj verdi. 

“ÇOCUKLARI NOT YÜZÜNDEN İNCİTMEYELİM”
 Öğrencilerin notlarının aileler ve öğrenciler tarafından internet üzerinden gün gün kontrol edilebildiğini kaydeden Toprak, şunları söyledi: “Ama ailelerimizi şu konuda telkin etmek lazım; her bir öğrencimiz kendi bilgi birikimi ölçüsünde gayret sarf ediyor. Bu bilinci, ailelerimiz ve öğretmenlerimiz veriyor. Evlatlarımızı iyi yönlendirebilirsek onlara önem verirsek eksiklikler tamamlanacaktır. Karne sonucuna göre kızmak değil karne sonuçlarını evlatlarımızla birlikte iyi şekilde yorumlayıp acaba eksiğimiz neydi diye düşünüp önümüzdeki dönem neler yapabilirizin üzerinde durulması gerekir. Eksiklik nedeniyle asla ve asla çocukların gururuyla oynamayalım onları incitmeyelim onları destekleyerek kırık notu ortadan kaldırabiliriz.” 

MİNİKLER İLK KEZ KARNE ALDI 
Lise öğrencilerine karne dağıttıktan sonra ilköğretim öğrencilerinin de karnesini dağıtan Toprak, miniklerle sohbet ederek tatilde zamanlarını nasıl geçireceklerini sordu. Tatil boyunca okuma ve yazma bilgilerini kontrol edeceklerini söyleyen minikler, Vali Toprak’tan karnelerini alarak ilk kez karne sevinci yaşadılar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER