banner249

Kıskanç sevgiliye müebbet istendi

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde, 9 Eylül 2013 tarihinde bir turist kadını öldürüp oğlunu ve annesini yaralayan katil zanlısı için Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada müebbet hapis istendi.

Kıskanç sevgiliye müebbet istendi
banner240

Dalyan beldesinde yaşanan olayda, bahçıvanlık yapan Veli A., çalıştığı evin sahibi İngiliz uyruklu Caterina Anna Bury'in oğlu Alexander Gerard Bury ile tartışmış, tartışma sonrası aile jandarmaya giderek Veli A.’dan şikayetçi olmuştu. 


Gözaltına alınan Veli A., serbest kaldıktan sonra eve gidip sabaha karşı Caterina Anna Bury (56)’yı av tüfeği ile öldürüp oğlu Alexander Gerard Bury (24) ile Cecillıa Bury yaraladı. Veli A. (47), İngiliz kadını kasten öldürmek, oğlunu ve annesini yaralamak suçlarından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. 

Tutuklu katil zanlısı Veli A., duruşmada ilginç iddialarda bulundu. İngiliz uyruklu müştekiler Alexander Gerard Bury ve Cecillıa Bury duruşmaya katılmadı. Savcı iddianamesinde Caterina Anna Bury kasten öldürmek, oğlu Alexander Gerard Bury ve annesini yaralamak suçlarından müebbet hapis istedi. 

Veli A., yaptığı savunmada şunları söyledi: "Caterina Anna Bury'le 6 yıldan beri birlikteliğim var. Birbirimize aşıktık. Nikah olmasa da 2013 yılına kadar karı koca hayatı yaşadık. Dalyan’da iki bahçe içinde ev aldı. Her gelişinde 2 hafta ya da 12 gün kalırdı. Bir defasında 'Bahreyn’e gideceğim' dedi. Orada hastanede çalışacaktı. Benim oraya gelmemi istemedi. 'Seni orada öldürürler' dedi. 6 yıl birlikte yaşadığı Arap kökenli bir adam vardı. Maktül, bu şahısla ilişkisini sürdürmek istiyordu. Bir gün evde kaldığımızda bu şahıstan mesaj geldi. O sırada yüzüme baktı. İlişkisi olan kişinin resmini orada gördüm. Kendisine sorunca 'Sana ne benim hayatım' deyip İngilizce küfrederek yüzüme tükürdü. Kendisinden terk etmesini istedim. Cevap vermedi." 

Savunması sırasında sık sık aynı sözleri söyleyen Veli A., sözlerini şöyle sürdürdü: "Olay günü kendisi ile konuşmak için gittim. Bende evin anahtarı vardır. Kapıyı açtım yukarıya çıktım. Maktülün oğlu Alexander Gerard Bury ile karşılaştım. Bana İngilizce küfretti. Bu sözler çok zoruma gitti. Ben eve onların gözü önünde kendimi öldürmek için gittim. Kendilerine tehdit eylemim söz konusu değildir. Ben bu güne kadar tavuk bile kesmedim. Maktül ve ailesi yüzünden teknemi sattım” 

Sabah 05.00-06.00 sıralarında maktülün ikamet ettiği eve gittiğini anlatan Veli A., şöyle konuştu: "Amacım onlarla konuşmak ve intihar etmekti. Evin anahtarı bende vardı. Yukarıya çıktım. Alexander Gerard Bury’ı ile karşılaştım. 'Neden bana bu şekilde davranıyorsun' dedim.İngilizce küfrederek yüzüme tükürdü. Maktülün odasına geçtim. Gözlerinin önünde tüfeği boğazıma dayadım. Neden böyle yapıyorsunuz dedim. Yüzüme tükürüp aşağıladılar. Beni maktül aldatmıştı. İşte o sırada ne yaptığımı bilmiyorum. İki ayağının arasına tek el ateş ettim. Maktül ve annesi banyoya gidip kapıyı kilitlediler. Ateş ettim kapının kilit kısmı dağıldı. Öldürmek amacım yoktu. Ayaklarına ateş ettim. Maktülün annesine ateş etmem olamaz çünkü yaşlıdır. Hatırladığım kadarıyla tüfekle üç el ateş etmişimdir. Ben kendisini halen seviyorum. Cezaevinde bile fotoğrafları asılıdır. Ben olay anında kendimi kaybetmiştim. Jandarmada verdiğim ifade de maktülün beni aldatmasını anlatmamıştım. İçime atmıştım. Yine yüzüme tükürme olaylarından da bahsetmemiştim. Utanıyordum.” 

21 BİN 500 POUND PARA VERDİ 
Avukatların sorusu üzerine maktülün 3-4 yıl önce kendisine 21 bin 500 pound para verdiğini bu parayı borç olarak vermediğini, bu parayla tekne satın aldığını yardım amaçlı verdiğini söyleyen Veli A. ”Biz aileyiz. Benden parayı istemedi. O İngiltere’den geldiğinde tekneyle gezdiriyordum. İngiltere’den müşteri gönderiyordu. Parasını alıyordu. Ben burada onlara tekne turlarını yaptırıyordum" dedi. Evin her şeyi ile ilgilendiğini anlatan Veli A, şöyle konuştu: "Havuzundan boyasına kadar hatta geldiklerinde yeme, içme masraflarını da karşılıyordum. Meltem 1 isimli evlerinde yangın çıkmıştı. 

Babama ait yeri ipotek yaptırıp, kredi çekerek onarımını yaptırmıştım. Ciddi masrafları oluyordu. Bana 300 pound para veriyorlardı. Masraflar yüzünden tekneyi sattım. Hatta olaydan hemen önce doğum günü hazırlığını yaptım. Hala 161 TL'lik doğum günü hazırlığı borcum durmaktadır. Maktül ile İstanbul’a gittik. Birlikte aynı otelde kaldık. Benim kesinlikle öldürme amacım yoktu. Onu seviyordum. Beni her zaman aşağıladıkları için bu olay oldu. Kendilerine tehdit eylemim söz konusu değildir.” Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, İngiliz uyruklu müştekilerin olaydan sonra verdikleri ifadelerle katil zanlısı Veli A.’ nın yaptığı savunmanın birbirini tutmadığını hatırlattı. Duruşma eksik evraklar ve diğer nedenlerle ileri tarihe ertelenirken, katil zanlısı Veli A.’nın tutukluluğunun devamına karar verdi.

OLAY NASIL OLDU 
8 Eylül 2013 Pazar günü Gerard Bury'nin 24. yaş günü kutlanırken, Veli A. akşam saatlerinde villaya gelerek aileyle tartıştı. Tartışmanın ardından Veli A. olay yerinden ayrılırken, aile sabah saatlerine kadar eğlendi. 09 Eylül 2013 Pazartesi günü sabah saat 05.30 sıralarında eve tekrar gelen Veli A. ile evdekiler arasında yine tartışma çıktı. Sopa ile çıkan kavganın ardından Veli A., villadan ayrılıp evine giderek pompalı tüfeği aldı. Yeniden villaya geri dönen Veli A., pompalı tüfekle ateş açtı. 

Olayda, kurşunların 2’si göğsüne 1’i eline isabet eden 56 yaşındaki kadın hayatını kaybederken, oğlu ve annesi ağır yaralandı. Olay sonrası Ortaca Devlet Hastanesine kaldırılan Gerard Bury Muğla’ya, Cicilline Bury ise Fethiye’ye sevk edildi. İki yaralının durumunun ağır olduğu belirtilmişti. 

Olay sonrası villadan ayrılan Veli A., Dalyan’daki bir arkadaşının yanına gitti, arkadaşına olayı anlatarak jandarmaya götürmesini istediği iddia edildi. Jandarmadaki sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçirilen Veli A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER